eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Tízezer és húszezer forintos bankjegyek egy pénztárcában. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta.MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faludi Imre

Tovább gyűrűzik a cafeteria témája - sztrájkolhatnak a szakszervezetek

Demonstrációra vagy akár munkabeszüntetésre készülnek a szakszervezeti szövetségek, amennyiben változatlan formában alakítja át a cafeteria-rendszert a kormány a jövő évi költségvetésben. Ha a tárgyalások nem vezetnek eredményre, az érdekképviseletek még a büdzsé július 20-ára tervezett elfogadása előtt megtarthatják akciójukat - mondta az InfoRádiónak a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke.

Két úton halad a cafeteria-val kapcsolatos szakszervezeti nyomásgyakorlás - jelezte Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke.

"Az egyik a tárgyalóasztal, a másik pedig az ágazatok közötti együttműködés során vagy egy országos tüntetés, vagy akár egy sztrájk megszervezése"

- mondta az alelnök.

A parlamenti bizottságok elutasították a kormányzati többségnek köszönhetően azokat a módosító javaslatokat, amelyeket a szakszervezetek támogattak a béren kívüli juttatás ügyében, ezért az MSZSZ attól teszi függővé a tüntetés sorsát, hogy miként alakulnak a megbeszélések a tárgyalóasztal mellett - tette hozzá Székely Tamás.

Mikor lehet a tüntetés?

Az adott szakszervezeti megmozdulás várhatóan első körben a szavazást megelőző, vagy a szavazáshoz köthető időpontra várható, ennek az a függvénye, hogy az egyes ágazatok milyen erővel tudnak csatlakozni - vélte az alelnök.

"Nagyon sok ágazatról van szó, független attól, hogy a versenyszféra, vagy közszféra a munkavállalóit képviselik,

ez az intézkedés nem ágazatspecifikus, hanem munkavállalókat érintő negatív megszorítás"

- mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×