eur:
396.53
usd:
371.04
bux:
71492.81
2024. június 28. péntek Irén, Levente

Így vásárolhat új autót kedvező feltételek mellett

Számos autómárka indította új modellel a 2018-as évet, melyeket már Magyarországon is megvásárolhatunk. A Pénzcentrum megvizsgálta, mennyibe kerülnek ezek az autók, illetve milyen finanszírozási lehetőségek közül választhatunk abban az esetben, ha nem tudjuk zsebből kifizeti a vételárat.

A Dacia Duster, a Nissan Leaf és a Citroën C4 Cactus nemrég újult meg, mostanra pedig akár Magyarországon is megvásárolhatók. Nem mindenki teheti meg, hogy zsebből fizesse ki ezeket az autókat – a legolcsóbb Dacia Duster ára is 3 millió forinttól kezdődik. Ilyenkor reális opció lehet az autók lízingelése, főleg most, amikor gyakran igen alacsony THM mellett választhatjuk ezt a lehetőséget – írja a lap.

Már 4,99 százalékos THM mellett is lízingelhetünk, amennyiben egy új Dacia Dustert szeretnénk vásárolni. A lízing fix kamatozású, futamidő tekintetében pedig 24-72 hónap között válogathatunk. Az autó megvásárlásához, illetve a lízing igénybevételéhez legalább 30 százalékos, tehát nagyjából 1 millió forintos önerővel kell rendelkeznünk.

Jóval drágább autóról van szó az új Nissan Leaf esetében, hiszen a Nissan honlapja szerint a kocsi kezdő listaára 10,4 millió forint. Az 1,5 millió forintos állami kedvezménynek köszönhetően azonban már 8,9 millió forintból is lehet ilyen autónk, továbbá a magasabb ár mellett kedvezőbb feltételekkel is lízingelhetünk: a THM 0 százalékos. Itt azonban nem fix a hitel kamatozása, illetve csupán a 36 és a 48 hónapos futamidő közül választhatunk. A minimális önerő mértéke pedig 40 százalékkal magasabb, mint az előbb említett modellnél.

Szintén fix kamatozású lízinget vehetünk igénybe akkor, ha egy új Citroën C4 Cactust szeretnénk megvásárolni. A kölcsön THM-e 3,74 százalékos, a futamidő pedig 60 hónapos. Az önerőnek 44 és 57 százalék között kell lennie, tehát nagyjából 2-2,2 millió forinttal mindenképpen rendelkeznünk kell akkor, ha egy ilyen autót szeretnénk megvásárolni.

A Suzukinál 5,49 százalékos THM mellett lízingelhetünk, az önerőnek minimum 20 százalékosnak kell lennie. Futamidő terén elég nagy a mozgástér: 12 hónap a legrövidebb és 84 hónap a leghosszabb választható lehetőség.

A lízing mellett lehetőségünk van személyi kölcsönt igénybe venni autóvásárlásnál, ám ilyenkor biztos, hogy a lízingnél magasabb kamatot leszünk kénytelenek fizetni. Ennek az az oka, hogy lízing esetében az autó tulajdonjoga a finanszírozónál marad, így az kisebb kockázatot vállal, mint egy fedezetlen személyi kölcsönnél.

Címlapról ajánljuk
Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

„El kell telnie még egy kis időnek a kormányközi tárgyalások újraindításához” – jelentette ki Peter Pellegrini szlovák államfő, miután Prágában fogadta őt Petr Pavel cseh köztársasági elnök. Egyetértettek abban, hogy az eltérő vélemények egyes konkrét ügyekben nem ronthatják magát a cseh-szlovák viszonyt. Peter Pellegrini megjegyezte, hogy Szlovákia növelte lőszergyártási kapacitásait, és ezzel hozzájárul a lőszerszállítással kapcsolatos cseh kezdeményezés sikeréhez.

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Csütörtök este az uniós vezetők megállapodtak a blokk következő öt évre szóló politikai vezetéséről. Ursula von der Leyent újra megválasztották az Európai Bizottság elnökének egy második ciklusra, António Costát az Európai Tanács elnökének, Kaja Kallast pedig a külügyi és biztonságpolitikai főképviselői tisztségre. A vezetők jóváhagyták a stratégiai menetrendet is, amely a kinevezettek jövőbeli munkáját körvonalazza. Orbán Viktor magyar és Giorgia Meloni olasz miniszterelnökök voltak csak különutasok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×