eur:
393.51
usd:
364.55
bux:
71819.98
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Rossz hír a kártérítésre számítóknak

Rossz hír a kártérítésre számítóknak

Téves értelmezések miatt igyekszenek tisztázni a helyzetet a villany- és vízvezeték-szerelők új, kötelező felelősségbiztosításával kapcsolatban.

Szeptember elsejétől valóban kötelező minimum egymillió forint összegig fedezetet nyújtó felelősségbiztosítást kötni villany-, illetve vízvezeték-szerelőknek, de ennek csupán a közműbekötési munkálatokra kell kiterjednie. Az épületen belül végzett egyéb szakmunkákat végző szakemberekre tehát ez a kötelezettség nem vonatkozik - írta a Portfolio a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) közlése alapján. Számos ügyfél igyekezett ugyanis vélt igényét alkuszi segítséggel megoldani.

A kötelező biztosításhoz a jogalkotó nem írt elő utófedezetet sem, tehát a munka átvételét követően már ebben az esetben sem érvényesíthető biztosítói kártérítési igény.

Félbehagyott vagy hanyagul végzett munka esetén pedig kártérítést még a fenti munkálatok esetén sem nyújt ez a kötelező felelősségbiztosítás.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy a más jellegű villany- és vízvezeték-szerelési szakmunkát végző mesterek ne köthetnének saját elhatározásból felelősségbiztosítást, hiszen ennek megléte komoly bizalomnövelő tényező lehet egy megbízás elnyerése során.

Csak számlával

Ilyen esetben is fontos azonban tudni, hogy a károkozás ténye, illetve annak okozója a biztosító felé csakis a tevékenységhez kapcsolódó számla bemutatásával igazolható. Vagyis hiába van felelősségbiztosítása a mesternek, ha a tevékenységéről nem állít ki számlát, a biztosítójától biztosan nem számíthatunk kártérítésre.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Vizsgálat indult a Lidl-nél - Megtéveszthették a fogyasztókat

Vizsgálat indult a Lidl-nél - Megtéveszthették a fogyasztókat

Versenyfelügyeleti eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mert a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. vélhetően megalapozatlan piacelsőségi állítással téveszthette meg a fogyasztókat. Az országszerte mintegy 200 áruházat működtető kiskereskedelmi vállalkozás a GVH által működtetett online Árfigyelőre hivatkozva, egy vélhetően önkényesen összeállított napi kosárérték alapján azt sugallta, hogy a termékkínálata általánosságban a legolcsóbb.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×