eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Ilyen valutát vett? Nálunk is retorziók jöhetnek

Ilyen valutát vett? Nálunk is retorziók jöhetnek

Hét év után fellépnek a magyar hatóságok a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti részlege által is piramisjáték-gyanúsnak tartott, a OneCoin elnevezésű kriptovalutát forgalmazó vállalkozás ellen.

Legalábbis ezt a következtetést lehet levonni abból, hogy a jegybank tegnapi közleménye szerint a "OneCoin állítólagos virtuális valutával szembeni közös fellépésről egyeztetett a Belügyminisztérium több szerve, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Fővárosi Főügyészség, a Legfőbb Ügyészség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Nyomozó Iroda, az Országos Rendőr-főkapitányság, illetve a Magyar Nemzeti Bank közös piacfelügyeleti munkacsoportja".

Érthetetlen az eddigi késlekedés, mert a jegybank már 2010 áprilisában feljelentést tett a kriptovalutát forgalmazó cég ellen – írta a Magyar Nemzet, amelynek információi szerint mostanáig nem történt előrelépés az ügyben. A nyomozás állásáról a lap újabb érdeklődésére sem kapott információt.

Ez azért is furcsa, tették hozzá, mert a jegybank felügyeleti részlegének tájékoztatása szerint 2014-ben egy károsul magánszemély is feljelentést tett a OneCoint forgalmazó vállalkozás ellen. 

Talán azért került most ismét a figyelem középpontjába az ügy, mert Németországban néhány hete léptek fel határozottan a csalárd, OneCoint forgalmazó vállalkozás ellen, és betiltották a működését, illetve az összes olyan cég tevékenységét amelyik részt vett a beszedett pénzek kezelésében, külföldre juttatásában. 

A OneCoint forgalmazó cégek ellen már több helyen, így például a németeken kívül Olaszországban, Angliában, Belgiumban, Kínában is határozottan felléptek, Indiában pedig egy értékesítési estre ültek be a nyomozók, és helyben elfogtak másfél tucat szervezőt.

A jegybank tájékoztatása szerint nálunk azért nem léptek fel az érintett vállalkozás ellen, mert az nem végez a hitelintézeti törvény szerinti pénzforgalmi szolgáltatást, s így nem tartozik a felügyeleti hatóság illetékességébe.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×