eur:
396.44
usd:
359.86
bux:
72605.12
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Változások a fogyasztóvédelemben

Júniustól a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség koordinálja a vásárlók védelmével is foglalkozó hatóságok munkáját. Az Országgyűlés március 19-én fogadta el az erről szóló jogszabályt.

A törvénymódosítás a gazdasági reklámtevékenységről, a fogyasztóvédelemről, valamint az elektronikus szolgáltatások és az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló jogszabályok összehangolását tartalmazza.

Rendelkezik arról is, hogy a jogsértők nevét bizonyos esetekben szélesebb körben kell nyilvánosságra hozni. A jogalkotók a belső piac hatékonyabb működését és az uniós rendeletek betartásának kikényszerítését várják a rendelkezéstől.

Címlapról ajánljuk

Megdöbbentő beismerés: az amerikai tankok már majdnem fele odaveszett Ukrajnában

A tavaly szeptemberben leszállított 31 darab M1A1 SA Abrams harckocsikból mostanra bizonyíthatóan 14-et elveszett az ukrán hadsereg – közölte az Oryx portál.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Antony Blinken amerikai és David Lammy brit külügyminiszter Kijevben tett látogatást szerdán, ahol találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A találkozó egyik legfőbb kérdése az volt, lehetővé teszi-e a két ország Ukrajnának, hogy az általuk átadott rakétákkal csapást mérjenek mélyen orosz területekre. Bár a jóváhagyást hivatalosan egyelőre nem kapta meg Kijev, brit kormányzati források szerint Londonban erről már megszületett a döntés, és Joe Biden amerikai elnökön is egyre nagyobb a nyomás, hogy megadja az engedélyt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 12. 08:49
×
×
×
×