eur:
396.5
usd:
359.94
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Egy százalék alatt emelkedtek a nettó keresetek

Az idei év első három hónapjában a bruttó átlagkeresetek összességében 7,1 százalékkal, a nettó átlagkeresetek 0,9 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, a reálkereset - a fogyasztóiár-index 8,5 százalékos növekedése mellett - 7 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

A legalább ötfős vállalkozásoknál és a költségvetési intézményeknél alkalmazásban állók száma a nemzetgazdaságban 2007. január-márciusban átlagosan 2 millió 772 ezer volt.

Egy hónappal ezelőtt a hivatal arról adott tájékoztatást, hogy az év első két hónapjában a bruttó átlagkereset 6,5, a nettó átlagkereset 0,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a január-februári reálkereset - a fogyasztóiár-index 8,3 százalékos erősödésével - 7,2 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest.

"A hazugság ára"

A reálkeresetek 7 százalékos csökkenése a kormány teljes alkalmatlanságának, több évig tartó felelőtlen gazdálkodásának eredménye - közöte Tállai András fideszes képviselő.

"Ez azt jelenti, hogy minden magyar állampolgár közel egy havi fizetését veszíti el a Gyurcsány-kormány alkalmatlan gazdaságpolitikája miatt. Az új arisztokrácia az emberekkel fizetteti meg hazug politikájának árát" - olvasható a politikus közleményében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
MNB: az őszi hónapokban még emelkedhet az infláció

MNB: az őszi hónapokban még emelkedhet az infláció

Megfelelt a jegybank várakozásainak az augusztusi 3,4 százalékos inflációs adat, de az őszi hónapokban ennél magasabb lehet a fogyasztói árindex – mondta az InfoRádióban a Magyar Nemzeti Bank közgazdasági előrejelzés és elemzés igazgatóságának vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×