eur:
394.4
usd:
355.77
bux:
72297.19
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Lassul az ipari termelés bővülése

Az ipari termelés 2006 májusában 10 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest. Az ING Bank elemzője szerint a kormány megszorító intézkedéseinek a hatására a jövő év elejére, a felére csökken majd az ipari termelés bővülése.

Az adat megfelel a várakozásoknak - mondta az InfoRádióban Barcza György. Mint mondta, tavaly és végén az egész világon, így Nyugat-Európában is fellendült a gazdaság, ez pedig Magyarországon is éreztette hatását.

Az idei év felére azonban már mindenütt éreztette hatását az olajár emelkedése. A magyarországi gazdasági folyamatokra a forint árfolyamának minimális hatása van.

Sokkal jelentősebb viszont az, hogy Németországban mekkora a kereslet. A magyar gazdaság ugyanis alapvetően exportvezérelt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Egy akár csak 20, de keleten több mint 30 százalékos támogatottságú pártot levegőnek nézni nem lehet, ez a demokrácia szempontjából súlyos károkat okot – mondta a német pártoknak az AfD-hez való viszonyulásáról Prőhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézet programigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. A korábbi berlini nagykövet beszélt a két egykori keletnémet tartomány választási eredményeinek hátteréről, s a migrációs kérdés kezelésének nehézségeiről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 6. 14:25
×
×
×
×