eur:
397.28
usd:
360.42
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett
Nyitókép: Pixabay

Ott csalinkáztak az autópálya sávjában - videón a hajmeresztő ötletek

Van, akinél a legrosszabb pillanatokban tűnik el a félelemérzet - írta esetvideója mellé a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Tiltja a KRESZ és rendszeresen figyelmeztetnek a manőver veszélyességére is az útfenntartók, közlekedési szakemberek, mégis mindig történnek hajmeresztő tolatási manőverek a gyorsforgalmi utakon.

Az MKIF videójában ráadásul ne is a leállósávban, hanem a külsőben tolat az egyik esetben egy lakókocsit vontató autó, a másikban egy tehergépjármű.

Ha a "Neee, elrontottam a kihajtót, csak a következőn kellett volna lemennem / itt kellett volna lemennem!" szituáció áll elő, akkor senki ne rontson tovább a helyzeten és ne álljon neki tolatgatni, kéri az MKIF.

Átlagosan 10 kilométeren belül biztosan van egy újabb csomópont, lehajtó. Ott biztonsággal és a KRESZ szerint szabályosan lehet visszafordulni a helyes irányba. "Inkább néhány perc késés, mint mások vagy saját életed veszélyeztetése" – üzenték, hangsúlyozva: tolatni, megfordulni autópályán, gyorsforgalmi úton tilos és életveszélyes!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Este indult meg az új forintgyengülés

Este indult meg az új forintgyengülés

Jelentős gyengülést szenvedett el hétfőn a forint a vezető devizákkal szemben, amellyel kilógott a régiós mezőnyből, így magyarspecifikus okok állhatnak a mozgás mögött. A várt alá bukó magyar inflációs adat nyomán kedden tovább esett a forint, délelőtt megközelítette a 398-as szintet az euróval szembeni árfolyam, így újabb egyhavi forintmélypontot látunk. Délután aztán elkezdett visszaerősödni a magyar fizetőeszköz, amit este gyorsan egy felszúrással el is veszített.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 10. 07:58
×
×
×
×