eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Ha erre az útra tévednek, csak "kamillázhatnak" az autósok

Engedélyt kapott egy újabb olyan út építése, amely képes feltölteni a rajta haladó elektromos autókat.

Az elektromos autózásra való áttérés egyik akadálya az, hogy nem elég hosszú a hatótávjuk, problémás a töltés nagyobb távolságok megtételekor. Ezt küszöbölheti ki egy új technológia, amelyet az USA-ban tesztelnek.

Florida állam most engedélyezte egy olyan új, fizetős út megépítését, amely egy elektromos autók töltésére alkalmas szakaszt is tartalmazni fog. Az 516-os állami útnak nevezett összekötőút a Lake megyei 27-es autópálya és az Orange megyei 429-es állami út között épül meg.

A Floridai Autópálya-hatóság (CFX) az ASPIRE nevű céggel dolgozik együtt, ez fejlesztette ki az ENRX induktív töltési technológiát - írta az autoszektor.hu. A rendszer nagyjából úgy működik, mint az elektromos fogkefék vagy az autóban lévő vezeték nélküli töltők: az útfelületbe épített, előre összeszerelt elektromos csövekből energiát küld a jármű alatti vevőpadra, 180 kW-os teljesítményt szolgáltatva.

A cég közlése szerint a rendszer automatikusan érzékeli a fölötte elhaladó járműveket, és képes tölteni autókat, furgonokat és buszokat is, miközben nincs káros hatással más járművekre.

Ám ez még valójában egy kísérlet: a tervezett 8 mérföldes útnak csak 1 mérföldje lesz töltőút, és kezdetben csak egy kis tesztjármű-flotta töltésére lesz képes. Mindazonáltal az autópályás cég célja, hogy az összes elektromos jármű számára elérhetővé tegye a töltőszolgáltatást.

Nem ez azonban az USA első induktív töltőútja: azt egy hónapja adták át Detroitban és 400 méter hosszú.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×