Infostart.hu
eur:
391.02
usd:
331.63
bux:
111046.97
2025. december 24. szerda Ádám, Éva
Pirított Szent Jakab kagyló csicsóka krémlevessel, fenyőmag pralinével és pecorino habbal az Onyx étterem konyháján, 2011. március 22-én. Újabb budapesti étterem, a Vörösmarty téren található Onyx kapott Michelin-csillagot.
Nyitókép: Beliczay László

Az embereknek elege lett a 43 600 forintos menüből, bezárt a neves étterem

Lehúzta a rolót egy neves étterem Észak-Íroroszágban. A lépés egy étkezési irányzat válságát jelezheti, ez a többedik Michelin-csillagos étterem, amely bezárni kényszerül.

A Deanes EIPIC, az észak-írországi Belfastban található Michelin-csillagos étterem 26 év sikeres működés után bejelentette, hogy bezár. A döntést az emelkedő költségekkel magyarázzák, de közrejátszott a Brexit, a Covid és az emberek életszínvonalának csökkenése is - írja a CNN alapján a Portfolio.

Az éttermet a neves északír séf, Michael Deane alapította 1997-ben és egy éven belül el is nyerte első Michelin-csillagát.

A hely nem volt annyira drága, mint amilyennek a neve alapján gondolnánk, 100 font volt egy menü, ami jelenleg kevesebb, mint 44 ezer forint.

Inkább azt jelezheti a csőd, hogy a hagyományos fine diningtól a gazdaságosabb gasztronómiai modellek irányába történt elmozdulás Nagy-Britanniában - írta az amerikai portál, emlékeztetve, ez már a többedik Michelin-csillagos étterem, amely bezárni kényszerül. A világhírű, koppenhágai Noma januárban jelentette be, hogy bezár, René Redzepi tulajdonos pedig a New York Timesnak azt mondta, a fine dining üzleti modell „fenntarthatatlan”. Augusztusban pedig az angol-francia híres séf, Michel Roux Jr. közölte, hogy jövő januárban bezárja két Michelin-csillagos londoni éttermét, a Le Gavroche-t, hogy „időt szakítson a munka és a magánélet jobb egyensúlyának elérésére”.

Greene és Bronagh McCormick, a Deanes EIPIC vezérigazgatója azt tervezi, hogy jövőre egy új vállalkozást indítanak Belfasttól délre.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Itt van a reflux, itt van újra – mire figyeljünk az ünnepi szezonban?

Itt van a reflux, itt van újra – mire figyeljünk az ünnepi szezonban?

Ha ilyen panaszunk van, bizonyos ételeket és bizonyos italokat kerülni érdemes – erről beszélt Barkai László, a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinika adjunktusa, gasztroenterológus az InfoRádióban.

A januártól életbe lépő változásokról szólt az idei utolsó Kormányinfó

Az ünnepek miatt szokatlan időben, kedden délután fél 4-től kezdték a Kormányinfót. Orbán Viktor miniszterelnök korábban azt posztolta, hogy az év valószínűleg utolsó kormányülését tartották kedden. A Kormányinfón nem hangzott el nagy bejelentés, elsősorban a januártól életbe lépő változásokat ismertették. A kormányülésen szó esett a Benes-dekrétumokról is, Orbán Viktor tárgyalt szlovák kollégájával az ügyről – mondta Gulyás Gergely.
VIDEÓ
Új csúcsokkal kanyarodnak rá az ünnepekre az amerikai tőzsdék

Új csúcsokkal kanyarodnak rá az ünnepekre az amerikai tőzsdék

Folytatódik az év végi emelkedés a tőzsdéken, az MSCI All Country World Index hétfőn csúcsot döntött, az USA-ban az S&P 500 pedig tegnap már zsinórban a harmadik napja zárt emelkedéssel. Az ázsiai tőzsdéken ehhez képest csak oldalazás volt jellemző ma reggel, a legtöbb vezető ázsiai index alig mutat érdemi elmozdulást. Európában a tegnapi esés után ma reggel iránykereséssel indult a kereskedés, és délutánra sem alakult ki határozott irány, de a Stoxx 600 egy kis emelkedéssel is új csúcsra tudott menni. A karácsony előtti utolsó kereskedési napon számos előrehozott makroadatot kapunk, amelyek hatással lehetnek a kereskedés hangulatára. A következő napokban az ünnepek miatt változó lesz a tőzsdék nyitvatartása, erről szóló összefoglalónk itt olvasható.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×