eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
A man in a white shirt sits on a laptop in a dark room. with light shining down. internet concept addiction.topview.Forrás: Getty Images
Nyitókép: Forrás: Getty Images

Úgy tűnik, segítik a pedofilok tevékenységét egyes közösségi oldalak

Elemzések szerint a Snapchat és a TikTok sem segíti úgy a pedofilokat a gyermekekről szóló szexuális tartalmak megtalálásában, mint az Instagram. A Twitteren is találtak visszaéléseket, ám ott sokkal gyorsabban törölni lehetett a bejegyzéseket.

Az Instagram algoritmusai segítik a pedofil hálózatokat abban, hogy illegálisan kereshessenek az oldalon kiskorúakat érintő szexuális tartalmakat − írtja a The Wall Street Journal.

A lap egy szerdán megjelent cikkben közölte: a Stanford és a Massachusetts Amherst Egyetem kutatói együttműködve vizsgálták az Instagramon megjelenő gyermekpornográfiát. Mint írták, a pedofilok régóta használják az internetet, és az Instagram segíthet a pedofiloknak abban, hogy eljussanak azokhoz a személyekhez, akik illegálisan eladják a gyermekekről készült tartalmakat.

A Meta szóvivője szerint a vállalat folyamatosan keresi a módját, hogy a lehető legjobb módon kezelje a visszaéléseket. Ugyanakkor elismerték:

voltak olyan esetek, amikor gyermekek szexuális zaklatásáról érkezett bejelentés, de nem tudtak mit tenni a visszaélések ellen.

A cég szerint mindezt egy szoftverhiba okozta, amit azóta kijavítottak. A kutatók azt tapasztalták, hogy az Instagramon egyes hashtagek kifejezetten a pedofiloknak szólnak. Ezek segítségével olyan tartalmakat találtak, ahol gyermekekről szóló szexuális anyagokat hirdettek.

A vizsgálatkor tesztfiókokat is létrehoztak, ahonnan azonnal elérték a gyermekekről szóló szexuális tartalmak állítólagos eladóinak és vásárlóinak ajánlásait, valamint a platformon kívüli tartalomkereskedelmi oldalakra linkelő fiókokat.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×