eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pixabay

Ha ilyen gépe van, inkább még ne frissítsen Windows 11-re

A rendszer két hibája akadályozza a számítógépek működését frissítés után.

Hivatalosan is megjelent már a Windows 11, több számítógép-tulajdonos már használja is, mások pedig most frissítenek a legújabb kiadásra. Ezzel kapcsolatban a hvg.hu a The Verge alapján megjegyzi: az AMD teljesítményvesztésre figyelmezteti processzorai használóit.

Az amerikai gyártó és a Microsoft két olyan hibát is talált a legújabb Windows működésében, amik hátráltathatják a rendszer normál működését.

Az első érinti a nagyobb kört, főként az esportban is érintett videojátékok használóit. Az L3 gyorsítótár elérése a megszokottnál háromszor lassabban mehet végbe az AMD által kiadott, elsősorban Ryzen típusú processzoroknál. Ilyen helyzetben 3-5 százalékos teljesítménycsökkenés mérhető, az esportban érintett videojátékoknál viszont akár 10-15 százalékos visszaesés is bekövetkezhet.

A másik probléma, hogy a szoftver nem mindig osztja el úgy az erőforrásokat a magokon, ahogy az optimális lenne, akkor, ha nyolc vagy annál több maggal rendelkező processzor, illetve ezeken belül is a 65 wattnál nagyobb TDP fogyasztással működő pörög a gépben.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×