eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: YouTube/Időkép

Vízben álló aluljárók, rövidülő tömegközlekedési járatok, végtelen mennyiségű eső - videók

Hatalmas mennyiségű eső zúdult a fővárosra is hétfő hajnalban, heves, villámlással kísért felhőszakadásokból.

Az Időkép videóján jól látszik, ahogy egymás után pattannak ki a zivatarok a főváros tágabb térségében.

Hajnalra számos BKK-járat menetrendje megváltozott a viharok miatt, többek között megtelt a Dózsa György útnál a Podmaniczky úti vasúti aluljáró, ömlött a víz több metróaluljáróba, elesett a Kálvin tér, néhány villamosvonalon szakaszosan pótlóbuszok jártak.

A lassanként normalizálódó fővárosi tömegközelekdés friss híreit itt közli a BKK. Az oldalon az is olvasható, hogy beszakadt az út, ezért az 5-ös és a 115-ös autóbusz módosított útvonalon közlekedik, nem érinti a Hercegprímás utca és a Hold utca (Belvárosi piac) megállót.

Rövid idő alatt mintegy 50 helyszínre riasztották a katasztrófavédelem egységeit Budapesten és Pest megyében a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt hétfőn kora reggel.

Délelőtt 10 óráig a főváros több pontján is meghaladta a 30-50 millimétert a 24 órás csapadékösszeg, sőt az agglomerációban, Érden közel 100 millimétert mértek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×