eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Pontyokat eresztenek a Balatonba a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai Keszthelyen 2016. február 9-én. A cég előző nap kezdte meg a tavaszi haltelepítést, amelynek során 60 tonna háromnyaras pontyot eresztenek a tóba.
Nyitókép: MTI/Varga György

Óriási munka zajlik a Balatonnál, örülhetnek a horgászok

Egyetlen nap alatt három helyszínen összesen 14 276 kg háromnyaras pontyot telepítettek a tóba. A munka a következő napokban is folytatódik.

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. a honlapján számolt be arról, hogy kedd reggel folytatták a pontytelepítéseket. Az első fuvar a balatonlellei mólóra érkezett, amely 2103 kg háromnyaras pontyot jelentett.

Ezt követően a badacsonyi kikötőbe indult a pótkocsis kamion, ami szintén háromnyaras pontyokat szállított, összesen 9425 kg-ot. A napot Siófokon, a Cinege-patak befolyójánál zárták 2748 kg, a fentiekkel megegyező korosztályú ponttyal.

Szerdán folytatták a telepítéseket, terveik szerint ismét Balatonlellére és Siófokra küldték a kisebb autóikat, a pótkocsis kamionnal a nagyobb mennyiséget Alsóörsön, a Veszprémvidéki HE kikötőjében engedték a Balatonba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Meglepetésszerű eredmény született a magas részvétellel lezajlott francia nemzetgyűlési választások második fordulójában. Bár szinte minden felmérés a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés győzelmét jósolta, az exit pollok szerint a baloldali pártok összefogása, az Új Népfront szerezte meg a legtöbb mandátumot, második helyre pedig az Emmanuel Macron elnök mögötti centrista Együtt formáció futott be. Úgy néz ki, a „republikánus front”, vagyis a baloldali és centrista jelöltek egymás javára történő visszalépése működött, és ezzel sokadszorra sikerült megakadályozni a szélsőjobboldal győzelmét. Az exit pollok alapján becsülhető erőviszonyok ugyanakkor azt mutatják, az abszolút többség senkinek nem lesz meg, ami bizonytalan helyzetet idézhet elő Franciaországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×