eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

700 milliós e-autócsoda érkezik Magyarországra, a szerencsések láthatják is

Csaknem 2000 lóerős, még sincs hangja. Horvát a járgány. Mutatjuk!

Augusztus végén Magyarországra jön a közel 2000 lóerős horvát villanyautó, a Rica C_TWO.

A sportjárgány - mint a HVG-n olvasható - a tavalyi Genfi Autószalonon mutatkozott be. A rendezvény, amely keretei között hazánkban látható lesz (Pink Wing), augusztus 24-én kezdődik Budapesten, majd a Balatonon folytatódik, később Zágrábban és Pag szigetén keresztül érkezik Splitbe.

Maga a budapesti rendezvény zártkörű lesz, de az utakon és a Balatonnál bárki találkozhat majd a horvát hiperautóval.

A "második generációs" villanyautó egyébként 4,75 méter hosszú, de csak alig 1,2 méter magas, a sorozatgyártás előtt 17 prototípus készült belőle.

Négy villanymotorja, négy váltója van, négykerék-meghajtású, lóerőszáma pedig 1914, 2300 Nm-es nyomatékot küld az aszfaltra.

Kevesebb mint 2 másodperc alatt gyorsul állásból 100-ra, ez a Tesla Roadster 2-vel versenyképes.

A 300-as tempót is eléri 12 másodpercen belül, végsebessége 412 km/h.

Egy töltéssel 550 kilométert megy, telepét 80 százalékra fél órába telik feltölteni.

Komoly önvezető képességét rengeteg kamera teszi lehetővé.

A cégben komoly fantáziát lát a Porsche, mely német vállalat tavaly szeptemberben 10-ről 15,5 százalékra növelte a Rimacon belüli részesedését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×