eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Pixabay

Tíz fokot esik a hőmérséklet

Meleg, napsütéses, de szeles idővel indul a jövő hét. Szerdától egyre többfelé várható eső, és nagyjából 10 fokos lehűlésre is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Hétfőn a többórás napsütés mellett helyenként alakul ki záporeső, egy-egy zivatar. A délnyugati országrész kivételével sokfelé viharossá fokozódik a szél, legerősebb széllökések az északi megyékben, a magasabban fekvő területeken várhatók. A leghidegebb órákban 10-17 fok lesz. Napközben 22-27 fokig melegszik a levegő.

Kedden, október elsején napos idő várható, csapadék nem valószínű. A szél megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. A minimumhőmérséklet döntően 10-15, a maximumhőmérséklet 20-25 fok között alakul.

Szerdán egyre többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is lehet. A szél megélénkül, időnként meg is erősödik, estétől viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-15, a legmagasabb hőmérséklet általában 20-26 fok között alakul, de a Dunántúl nyugati részein hűvösebb is lehet.

Csütörtökön északnyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék. A szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik, majd estére mérséklődik a légmozgás. A minimumhőmérséklet 8-14 fok között valószínű. A nappali maximumok 11-16 fok között alakulnak.

Pénteken és szombaton hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Pénteken nem valószínű csapadék, szombaton helyenként előfordulhat zápor. A leghidegebb órákban 3-8 fok lesz, helyenként talaj menti fagy is lehet. Napközben 13-18 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap néhol fordulhat elő zápor. A minimumhőmérséklet 3-8 fok között alakul, helyenként talaj menti fagy is lehet. A nappali maximumok 14-19 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×