eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pixabay

Nyitva vannak ma a boltok? Itt kiderül

A bolt nyitva tartásáról a boltos maga dönthet, de munkaszüneti napokon, így augusztus 20-án zárva kell tartani, itt is van azonban néhány kivétel.

Hétfőn többségében hétfői nyitvatartással várják a vásárlókat a boltok (és nem szombatival) - írja a Blokk.hu. Azok, az általában kisebb iparcikkes boltok, melyek szombaton csak délelőtt vannak nyitva, vasárnap pedig zárva vannak, a hosszú hétvégén hétfőn egy napra általában nem nyitnak ki.

A portál szerint olyan bolt is viszonylag csak kevés van, amely ugyan hétfőn kinyit, de a szokásosnál korábban zár be.

A munka törvénykönyve alapján ünnepnapokon, így augusztus 20-án majdnem minden bolt köteles bezárni, kivételek a virág-, az édességüzletek, az üzemanyagtöltő állomások, a közforgalmú vasúti és buszpályaudvaron, repülőtéren, benzinkutakon belül működő üzletek. Nyitva lehetnek a strandokon működő boltok is, és az ünnepi rendezvényeken is megjelenhetnek az árusok, akár alkalmazottal is.

A vállalkozó - függetlenül a boltja alapterületétől, tehát nincs 200 négyzetméteres felső határ -, ha maga áll a pult mögé, vagy segítő családtagja, akkor kinyithat munkaszüneti napokon is. Ezek általában a kis nonstop boltok - összegzi a Blokk.hu.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×