eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Fehér Gábor/Feol.hu

Nem hiába szurkolt egymillió ember a szószátyár madár túléléséért

Muffin már egészen úgy néz ki, mint egy papagáj, szülei is megismerik, pedig annak idején majdnem elpusztították.

Élet és pusztulás között lebegett három hónapja ceruzaelem hosszúságával Muffin, a papagáj, mostanra azonban tollai vannak már, és sokat csacsog - olvasható a Feol.hu portálon.

Története akkor kezdődött, amikor Pintér Dóra és családja bő 4 éve megmentett egy maximilian papagájpárt (van nekik nimfa, ara, nemes és jákó is otthon). Első költésük azonban nem volt zökkenőmentes, ugyanis a tojó kilökte maga alól tojását. A kibújt madárka teste hideg volt, begye üres, de Berkényi Tamás, a Sukorói Vadmadárkórház alapítója, fenntartója és ellátó orvosa segítségével megmentették ezt a madarat is. "Testvéreivel", a többi tojással együtt inkubátorba került, végül azonban csak Muffin maradt életben.

A papagájokat 2-3 óránként meg kell etetni, és Muffinnak volt egy plüss társa is, akihez hozzá tudott bújni.

Mára már annyira megerősödött Muffin, hogy szüleivel is tud kommunikálni, a portál cikke szerint meg is ismerik egymást a "rokonok".

A Vadmadárkórház oldalán eddig egymillió "rajongó" látta Muffint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×