Infostart.hu
eur:
382.2
usd:
328.23
bux:
108922.07
2025. december 6. szombat Miklós
Hamvas Zoltán, a Gerbeaud Gasztronomiai Kft. társtulajdonosa 2016. október 4-én a Gastronomika elnevezésű gasztronómiai kongresszuson San Sebastianban, ahol ebben az évben Magyarország a díszvendég Törökország mellett.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Hamvas Zoltán: Nagyon komolyan kell vennie ezeket az éttermeknek

Egyre tudatosabban és egészségesebben étkeznek a magyar emberek – véli a Magyar Bocuse d`Or Akadémia elnöke. Hamvas Zoltán az InfoRádiónak arról is beszélt, az éttermeknek is alkalmazkodniuk kell a megváltozott fogyasztói szokásokhoz.

Van egy törekvés a gasztronómia részéről, ahogyan a vásárlókon is érzékelhető egy tudatosság a könnyebb, egészségesebb, zöldebb ételeket fogyasztása iránt, véli a Magyar Bocuse d`Or Akadémia elnöke. Hamvas Zoltán az InfoRádiónak megjegyezte, még a Bocuse d’Or versenyeken is megdőlni látszik az az évtizedes hagyomány, hogy mindig csak egy hal és egy hús téma van.

Változik a világ és ez nagyon jól van így, húzta alá,

hiszen sok az elhízott ember, és a mindenféle olyan betegség, ami erre vezethető vissza. Hamvas Zoltán úgy érzi, a magyar fogyasztók egyre inkább tudatosak, ismételte meg, azonban ez nem megy egyik napról a másikra. "Szinte nincs már egy olyan csúcsétterem Budapesten, vagy akárhol Magyarországon, amelynek nem kell vegetáriánus opciót kínálnia – mutatott rá. – És nem kell felkészülve legyen mindenféle problémára, ami sajnos a 21. század velejárója, mint a gluténérzékenység, cukorbetegség, lisztérzékenység, vagy akár a tejérzékenység" – sorolta. Magyarán, ha nem akarnak ügyfeleket veszíteni, akkor ezekre megfelelő válaszokat kell tudniuk adniuk a vendégek számára, tette hozzá.

Az, hogy például továbbra is túl zsírosan főzünk, illetve étkezünk, az a hagyományainkból is fakad, és természetesen kívánatos lenne, hogy Magyarországon is mindenki váltson

mondjuk olívaolajra, vagy olyan más zsiradékra, amely könnyebben emészthető és egészséges az emberi szervezet számára, jegyezte meg a Bocuse d`Or Akadémia elnöke.

Hamvas Zoltán végezetül azt tanácsolja, reggel mindenképp étkezzünk, ha mást nem, akkor egy kis zöldséget, gyümölcsöt. Ebédeljünk meg normálisan, akár uzsonnázzunk is, a lényeg, hogy minél jobban húzzuk szét,

három-négyszer étkezzünk, amit nagyon nehéz betartani,

ismerte el. Este pedig kerüljük a sok és nehéz ételek fogyasztását, tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Varga G. Gábor: még egy olyat, mint az azerbajdzsáni repülőgép szerencsétlensége volt, nem engedhet meg magának a légi közlekedés

Az orosz-ukrán háború az elmúlt három és fél évben jóformán az egész világon megváltoztatta a légi közlekedést, hiszen Ukrajna felett tilos civil gépekkel repülni, Oroszország légterét pedig a kölcsönös szankciók miatt számos légitársaság nem használhatja. Ez mindent átalakított: az útvonalakat, a menetrendeket és az árakat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.08. hétfő, 18:00
Szlávik János
a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Sugárzásveszélyre figyelmeztetnek Csernobilban, puccsot szerveznek Moszkvában - Háborús híreink Ukrajnáról szombaton

Sugárzásveszélyre figyelmeztetnek Csernobilban, puccsot szerveznek Moszkvában - Háborús híreink Ukrajnáról szombaton

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) friss jelentése szerint megrongálódott a csernobili szarkofág a februári dróntámadást követően, így nem tudja ellátni elsődleges biztosági feladatát, vagyis a sugárzás megakadályozását. Bassár el-Aszad bukott szíriai diktátor egykori hívei szervezkednek Moszkvából, a céljuk, hogy felkeléseket szítsanak az új kormány ellen, és visszaszerezzék elvesztett befolyásukat. Állítólag már 50 ezernél is több harcost számlál a mozgalom. Oroszország tengeri blokáddal válaszolhat az ukrán kikötőkből induló áruszállítmányokra az orosz tartályhajókat ért ukrán dróntámadások után. Ez az akció azonban sok veszélyt rejt: Moszkva pontosan a növekvő veszteségek miatt vonult vissz a Fekete-tengerről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×