eur:
394.75
usd:
368.14
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Robot vezérelte csomagkiadó automatából veszi ki a megrendelt terméket egy vevő a Decathlon budapesti Nyugati téri sportáruházában 2019. június 26-án.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Robot szolgálja ki a vevőket egy magyar áruházban

Megérkezett az első robot munkatárs a Decathlon Magyarország csapatába – mondta az InfoRádiónak a cég online kereskedelemért felelős igazgatója.

A robot elsődleges feladata az online rendelések tárolása, kezelése, optimalizálása, valamint nyomon követése, ismertette Román Gergely az InfoRádiónak nyilatkozva. A robot olyan adatokkal is ellátja a céget, ami a jövőbeni folyamataik optimalizálásához vezethet.

A Cleveron 402-es névre hallgató robot – a tárolt rendelések alapján – a vásárlók megérkezését követően

10 másodpercen belül képes kézbesíteni a termékeket,

mindezt úgy, hogy az ügyfeleknek nem kell sorban állniuk. "Fontos kritérium volt számunkra, hogy le tudjuk rövidíteni a várakozási időt az ügyfeleink számára" – hangsúlyozta Román Gergely.

Budapest, 2019. június 26.
Rasmus Sillamaa, a berendezés tervezője bemutatja a robot vezérelte csomagkiadó automatát a Decathlon budapesti Nyugati téri sportáruházában 2019. június 26-án.
MTI/Bruzák Noémi
Rasmus Sillamaa, a berendezés tervezője bemutatja a robot vezérelte csomagkiadó automatát a Decathlon budapesti, Nyugati téri sportáruházában 2019. június 26-án. MTI/Bruzák Noémi

A szerkezettel egy év alatt mindegy 22 munkanapnyi órát képes megspórolni a Decathlon, ennyivel tudják hatékonyabbá tenni a saját alkalmazottainak a munkavégzését, mondta az igazgató, rámutatva: olyan adminisztratív feladatok, mint a regisztráció, a betöltés, vagy akár a csomag manuális átadása, ezek eltűntek.

A teljes beruházás – a robotizált megoldáson felül csomagolóautomatákat is üzembe helyeztek –

nagyságrendileg 250 ezer euróba került,

ez azonban a jövőben a duplájára is nőhet további bővítések révén. A megtérülési idő ugyan években mérhető, de realizálható lehet, mondta az online kereskedelemért felelős igazgatója. "De a klasszikus értelemben vett korábbi megtérülésszámítások a jövőbeni beruházásokra nagyon nehezen értelmezhetőek, hiszen olyan funkciók lépnek a mindennapjaink részévé, amelyet korábban nem tapasztaltunk". Például

az ügyfélélményt is nehéz pénzben mérni,

tette hozzá Román Gergely.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×