eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Fotó: Időkép
Nyitókép: Időkép

Különleges és ritka égi jelenséget rögzítettek Magyarország felett

Vörös lidércek táncoltak az éjjel az égen, ezeket a tudósok is csak pár tíz éve fedezték fel. Most egy webkamera rögzítette a nem mindennapi látványt.

Az úgynevezett magaslégköri villámok létezéséről mindössze 20-30 éve tudunk egyáltalán, és megjelenésük azóta is ámulatba ejti nem csak a fizikusokat vagy meteorológusokat, hanem bárkit, aki érdeklődik világunk különleges és szép jelenségei iránt - írta az Időkép.

A jelenséget rendkívül ritkán sikerül lefényképezni, mivel nem a felhők és a föld között csap le (és még csak nem is felhők között cikázik), hanem "felfelé", azaz a zivatarok felhőcsúcsai és a sztratoszféra magasabb rétegei között fénylik fel.

Egy ilyet sikerült most az Időképnek különleges, már csillagfénynél is színes képet adó webkamerájával megörökítenie Siófokról: a videó jobb felső sarkában a videón 00:18 másodperckor (a valós időben április 10-én éjjel 22:45-kor) villan fel a fény, csak nagy felbontásban látszik jól, ezért alább kinagyítottuk a jelenséget. A portál szerint feltehetően egy Sopron környéki zivatarfelhőből, illetve annak villámtevékenységéből eredeztethető a felfénylés.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×