eur:
397.97
usd:
359.75
bux:
0
2024. október 2. szerda Petra

A gyilkosnak csak egy dolga van: választani a fejsze és a pöröly között

A brit filmminősítő intézet keresi azt a jogi megoldást, amellyel megakadályozhatja a Manhunt 2 (Embervadászat) című számítógépes játék kereskedelmi forgalomba hozását.

A múlt héten a Manhunt 2 című fejlesztője, a Rockstar elérte, hogy a fellebbviteli tanács feloldja a játékra korábban kiszabott tilalmat. Az intézet szerint a döntés helytelen törvényértelmezés alapján született.

A játékot először júniusban tiltották be, majd októberben erre a sorsra jutott annak átdolgozott változata is.

Amikor az intézet először utasította el a játék besorolását, vagyis gyakorlatilag betiltotta azt, a szervezet vezetője, David Cooke azzal indokolta a döntést, hogy a Manhunt 2 bátorítja az oktalan szadizmust.

A játékot az Egyesült Államokban október 31-én, vagyis Halloweenkor hozták forgalomba.

A megjelenést korábban tervezték, de a Manhunt 2 az amerikai számítógépes játékokkal foglalkozó hatóságtól "csak felnőtteknek" besorolást kapott, ezért a programozók módosításokra kényszerültek.

Az amerikai bizottság a besorolást végül "M", vagyis "felnőtteknek szóló" jelzésre változtatta meg, így megjelenhetett a meglehetősen ellentmondásos játék.

A Manhunt sztorijában a főszereplő megszökik egy elmegyógyintézetből, majd megkeresi, és agyonveri azokat az embereket, akik oda juttatták.

A programban a játékosok a férfi "bőrébe bújva" verhetnek agyon embereket válogatott kegyetlenséggel, fejszével vagy éppen nagykalapáccsal.

A fejlesztő Rockstar Games szerint a hasonló játékokért rajongó felnőtteknek készült a Manhunt 2, és ezek az emberek tisztában vannak azzal, hogy a játék fikción alapul.

Címlapról ajánljuk
Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Válaszcsapást helyezett kilátásba a kedd este Izraelt ért iráni rakétatámadásra Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kudarcnak ítélte azt. Ugyanakkor Irán is figyelmeztette Izraelt, hogy tartózkodjon megtorló csapástól, mert súlyosabb válaszlépésre számíthat.

Akár karácsonyig is várhat az új kormányára Ausztria

Fennállása óta legnagyobb győzelmét aratta parlamenti választásokon Ausztriában a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), de az elemzők szerint először mégis a jelenlegi kancellár, a választáson vesztes Osztrák Néppárt elnöke, Karl Nehammer kaphat kormányalakítási megbízást az államfőtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 2. 04:50
×
×
×
×