eur:
394.53
usd:
354.64
bux:
72840.64
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Középkorú férfinak lenni a legrosszabb

Egy brit felmérés szerint a fiatal középkorú férfiak a legelégedetlenebbek az életükkel. A kutatásból kiderül azonban, hogy nyugdíjas korukra már a férfiak is sokkal jobban érzik magukat.

A brit kormány arról készíttetett felmérést, hogy a társadalom különböző csoportjai menyire elégedettek az életükkel. A megkérdezett csaknem 1600 embernek egy tízes skálán kellett értékelnie a saját életét.

A legrosszabb eredmény a késő 30-as és korai 40-es éveikben járó férfiak körében született, ők átlagosan 6,8 pontot adtak saját életüknek, holott a 16 és 24 év közötti férfiak körében még 7,3-as átlag született.

Idősebb korukra azonban jelentősen emelkedik a férfiak elégedettségi szintje, a nyugdíjasok átlaga már 7,8 volt. A kutatók a középkoruk elején járó férfiak elégedetlenségét az úgynevezett kapuzárási pániknak tudják be.

Úgy tűnik a munka a gyengébbik nem képviselőinek is megkeseríti az életét; ők is a nyugdíjas éveikben érzik magukat a legjobban. Míg 16 és 24 év közöttiek mutatója 7,55 volt, 25 és 33 év között ez 7,1-re csökkent, 65 éves korukra azonban 7,65-re emelkedett.

Címlapról ajánljuk

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×