eur:
394.54
usd:
354.7
bux:
72913.19
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Vége a lehűlésnek, visszatér a kánikula - de csak átmenetileg

A hét közepére véget ér a hétvégi átmeneti lehűlés és visszatér a kánikula: akár 34 fok is lehet az ország egyes részein. Már kedden is sok lesz a napsütés, a hajnali 16 fokról délutánra akár 30 fok is lehet. Augusztus 20-án viszont némileg enyhül a meleg, az ünnep környékén 27 foknál nem lesz melegebb.

A hétvégi kisebb lehűlés után a hét közepére visszatér a kánikula Magyarországon. Hétfő éjszaka még eleinte változóan felhős, majd derült idő lesz.

Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél időnként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 16, 17 fok körül alakul a főváros környékén.

Kedden napközben sok lesz a napsütés, csak időnként növekszik meg a felhőzet. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 30 fok körül alakul Budapest környékén.

Az elkövetkező három napban eleinte országszerte túlnyomóan napos, száraz idő lesz. Visszatér a kánikula is, az ország keleti felében nem lesz ritka a 33-34 fok sem.

A hét vége felé azonban már időnként erősen megnövekszik a felhőzet, és átmenetileg egyre többfelé várható záporeső, zivatar erős, olykor viharos széllökések kíséretében.

A kánikula után a hét végén átmenetileg csökken a meleg, a hosszú hétvégén a legmagasabb hőmérséklet már nemigen haladja majd meg a 27 fokot.

Címlapról ajánljuk
Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Mario Draghi, az Európai Bizottság különmegbízottja, az Európai Központi Bank korábbi elnöke az Európai Parlament előtt világos figyelmeztetést intézett az államszövetséghez: az Európai Uniónak sürgősen egy versenyképességi reformra van szüksége, különben súlyos következményekkel kell szembenéznie. Erősebb fellépést szorgalmaz Kínával szemben, elmélyíteni az EU integrációját a tőkepiaci unió létrehozásával, korlátozná az állami támogatásokat, egyszerűsítené az uniós szabályozást, miközben növelné az innovációba történő befektetéseket. Összességében számos olyan lépést sürget, amelyek a magyar kormány eddigi gazdaságpolitikájával ütköznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×