eur:
394.54
usd:
354.7
bux:
72913.19
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Egyelőre még macerás az e-ügyintézés - teszt!

Ügyfélbarát és bürokráciamentes közigazgatás kialakításán dolgozik a kabinet - a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter bejelentése szerint. A célkitűzés üdvözlendő, hiszen az e-ügyintézés az InfoRádió tesztje szerint ma még nem nevezhető gördülékenynek.

Draskovics Tibor új gondolkodásmódot ígér a hivatalok részéről. A cél az, hogy a lehető legtöbb ügyet el lehessen intézni az interneten keresztül, anélkül, hogy be kelljen menni egy intézménybe.

Teszteltük a rendszert

Ma azonban az e-ügyintézés pestiesen szólva "macerás", amit az InfoRádió tesztje is igazolt. Munkatársunk egy hétköznapi ügy, a gépjármű átíratás intézésére szeretett volna csupán bejelentkezni az egyik kerületi okmányirodába.

Eleinte úgy tűnt, minden megy, mint a karikacsapás. A böngésző gyorsan betöltötte a www.magyarorszag.hu oldalt, sőt az "Időpontfoglalás okmányirodába" címszó alatt nem várt bizakodással kecsegtetett az a mondat, amely szerint bizonyos ügyekben ügyfélkapus regisztráció nélkül is időpont foglalható. Az átíratás ilyen!

Igen ám, de következett a szolgáltatás indítása. Találomra (13.-án) az egyik legnagyobb budapesti kerületbe, a XIII.-ba próbáltunk időpontot kérni, a közeljövőre.

Lássuk csak! Legördülő menü: "járműigazgatási ügyek", "gépjármű átírás", "tovább az időpont kiválasztásához". Nos, a holnapi nap épp' megfelelne, mert az ügy nem tűr halasztást, mi lesz, ha megállít a rendőr.

"Nincs lefoglalható időpont"

Az enter parancs után azonban a következő üzenet jelent meg: "augusztus 21-ig sajnos nincs lefoglalható időpont, kérem válasszon egy másik hetet ügye elintézéséhez!"

Hát jó. Igaz, már csak kíváncsiságból, de nézzük a következő hetet! Augusztus 22., 23., 24., 25., 26.: egyik napra sincs lefoglalható időpont. Augusztus 13-án az e-ügyintézés jóvoltából tizennégy nappal későbbre, augusztus 27-ére lehet leghamarabb gépjármű átíratásra bejelentkezni.

Ennyit egyelőre az "ügyfélbarát és bürokráciamentes" közigazgatásról. Marad a hagyományos sorban állós, sorszámtépős módszer.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Mario Draghi, az Európai Bizottság különmegbízottja, az Európai Központi Bank korábbi elnöke az Európai Parlament előtt világos figyelmeztetést intézett az államszövetséghez: az Európai Uniónak sürgősen egy versenyképességi reformra van szüksége, különben súlyos következményekkel kell szembenéznie. Erősebb fellépést szorgalmaz Kínával szemben, elmélyíteni az EU integrációját a tőkepiaci unió létrehozásával, korlátozná az állami támogatásokat, egyszerűsítené az uniós szabályozást, miközben növelné az innovációba történő befektetéseket. Összességében számos olyan lépést sürget, amelyek a magyar kormány eddigi gazdaságpolitikájával ütköznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×