eur:
394.24
usd:
353.88
bux:
72878.7
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Hétvégi időjárási menü: eső, szél, "a legkeményebb időszak péntek délutántól várható"

Csapadékos időre kell számítani a hét végén, de a jövő héten ismét meleg lesz. A hét közepétől 30 fokra lehet számítani - mondta el az InfoRádióban Bozó János meteorológust.

Még mindig egy ciklonáris örvény kavarog a Kárpát-medencében, aminek hatására sajnos elég gyakran lesz erősen felhős az ég a hétvégén - mondta el az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az InfoRádióban.

Bozó János szerint záporok, zivatarok is várhatók. "A legkeményebb időszak pénteken késő délutántól estétől várható és egészen reggelig eltart" - fogalmazott a szakember.

Szombaton délelőtt lassan szárazabb levegő érkezik Budapest térségébe, ám ettől függetlenül számítani kell esőre és ugyanez lesz érvényes vasárnapra is - mondta el a meteorológus, aki szerint erős széllökések is lesznek, melyek a záporok, zivatarok idején viharossá is válhatnak, elsősorban vasárnap.

Az igazi javulás hétfőtől kezdődik, amikor nyugat felől folyamatosan száraz levegő érkezik majd - mondta el Bozó János, hozzátéve: a következő egy hétben nem lesz 40 fokos meleg, ám a nappali felmelegedés erősödik és a hét közepére 30 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Forradalom a pénzügyekben: az AI most tanul számolni, hamarosan a robotok felülmúlják az embereket

Forradalom a pénzügyekben: az AI most tanul számolni, hamarosan a robotok felülmúlják az embereket

A nyelvi modellek most számolni tanulnak, ennek éljük jelenleg a forradalmát.  Ugyan a chatelő robotok a banki rendszerekben még buták, de pár év múlva felülmúlhatják az emberi tanácsadókat, ez meghozhatja a bizalmat is feléjük. A klasszikus befektetési alapok hosszú távon átalakulnak, a személyes tanácsadás pedig a leggazdagabbak luxusa lesz, ám mindeközben olyan befektetési tanácsok lesznek elérhetők az átlagember számárais , amelyre eddig nem volt lehetőség. A jövő pénzügyeiről és az AI ebben betöltött szerepéről volt szó a Portfolio Future of Finance rendezvényének első szekciójában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 16. 05:15
×
×
×
×