eur:
398.6
usd:
363.92
bux:
74215.73
2024. október 9. szerda Dénes
Nyitókép: Pixabay

60 rendőr csapott le egyszerre a nyolcfős bűnbandára – videó

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás miatt nyolc gyanúsítottat hallgatott ki, és közülük hetet őrizetbe vett, kezdeményezve letartóztatásukat.

A rendőrség honlapján található közlemény szerint a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügy igazgatósága, a vármegyei rendőrkapitányságok, valamint a Győr-Moson-Sopron és a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság 60 rendőre összehangolt akcióban csapott le kedden Ercsiben és Érden, kilenc helyszínen a bűnszövetségben működő bűnbandatagokra.

A bizonyítékok szerint az elkövetők 2023 vége óta többnyire Ercsiben és más vidéki városokban lezárt raktárakba, műhelyekbe, valamint cégek telephelyein vagy építési területeken elhelyezett lezárt konténerekbe törtek be, ahonnan munkagépeket, szerszámokat, műszaki berendezéseket és egyéb értéktárgyakat vittek el, amelyeket orgazdáknak értékesítettek. Ezenkívül a felújítás alatt álló ingatlanokból és nyitva hagyott járművekből is jelentős értékeket loptak el, amelyeket gyorsan továbbadtak, az így szerzett pénzt pedig felélték.

A házkutatás során a bűnszervezet tagjai által használt ingatlanokban gépjárműveket, pénzt, elektronikai és műszaki termékeket, továbbá az elkövetéshez használt eszközöket foglaltak le több millió forint értékben.

A rendőrség tovább vizsgálja a bűnszervezet tevékenységét, és nem kizárt, hogy a gyanúsítottak köre a jövőben bővülni fog.

Címlapról ajánljuk
N. Rózsa Erzsébet: éleződik a helyzet a Közel-Keleten, de senki nem akar háborút
Aréna

N. Rózsa Erzsébet: éleződik a helyzet a Közel-Keleten, de senki nem akar háborút

Minőségi ugrás az izraeli–iráni konfliktusban, hogy Irán rakétákkal lövi Izraelt, de Teherán nem akar háborút – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa. N. Rózsa Erzsébet beszélt az iráni atomprogram állásáról, a párhuzamos hadseregről és az arab ország álláspontjáról is.

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×