eur:
394.51
usd:
358.7
bux:
72282.1
2024. augusztus 16. péntek Ábrahám
office tribunal
Nyitókép: sturti/Getty Images

Bíróság elé kerül a szolnoki gyermekbántalmazó

Vádemelési javaslat született.

A rendőrség befejezte a szolnoki kalandparkban történt bűncselekmények vizsgálatát, és vádemelési javaslatot lett a Szolnoki Járási Ügyészség felé.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján felidézte: a szolnoki kalandpark üzemeltetője július 15-én írásban tett feljelentést a rendőrségen, miután munkatársaik a kamerafelvételek visszanézése során felfigyeltek arra, hogy július 11-én délelőtt egy férfi bántalmazott egy hétéves gyermeket.

A Szolnoki Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el, és július 29-én kiskorú veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatta ki A. Tibor 56 éves nagykátai lakost.

Az igazságügyi orvosszakértői vélemény megállapításai alapján a férfit augusztus 13-án a nyomozók folytatólagosan kihallgatták, és a korábban közölt, kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetése mellett súlyos testi sértés kísérletével is meggyanúsították - tudatta a rendőrség.

A nyomozó hatóság az eljárási cselekményeket befejezte, és pénteken a nyomozás befejezésére tett előterjesztést - vádemelési javaslat mellett - a Szolnoki Járási Ügyészség felé.

Azt, hogy a gyanúsított a vádemelési javaslattal érintett bűncselekményeken kívül további sértettek sérelmére követett-e el bűncselekményt, a rendőrség külön nyomozásban vizsgálja - írták.

A címlapkép illusztráció

Címlapról ajánljuk

Tálas Péter: kettős célja volt Ukrajnának a kurszki hadműveletekkel

A Kurszki régióba történő ukrán benyomulás ugyan a háború menetét nem változtatja meg, de kellemetlen presztízsveszteséget okozott Oroszországnak – értékelt az InfoRádió Aréna című műsorában Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének egyetemi docense. Beszélt az európai fegyverkezés szerepéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×