eur:
390.05
usd:
359
bux:
73584.51
2024. július 23. kedd Lenke
airgun and pellet
Nyitókép: adgafoto/Getty Images

Rálőtt a szomszédasszonyra, mert az a kutyája miatt rendszeresen vegzálta

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség súlyos testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki légpuskával rálőtt a szomszédasszonyára, csak mert rendszeresen szóvá tette a kutyája utcára szökdösését.

A vád szerint a Bács-Kiskun vármegyei községben élő idős férfi – az ügy vádlottja – hosszabb ideje haragos viszonyban volt a szomszédasszonyával, aki rendszeresen szóvá tette a férfi kutyájának utcára szökését. Így történt a vádbeli napon, 2023. április 18-án is, amikor az asszony hazazavarta az ebet. A vádlott koradélután észrevette a saját portája előtt gyomláló sértettet és légpuskával kétszer rálőtt a tőle mintegy 30 méterre kapáló nőre.

A légpuskából kilőtt egyik lövedék a sértett bal alkarjába fúródott, a másik lövedék nem ért célt.

– olvasható a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.

A lövés következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, a lövedéket műtéti úton kellett eltávolítani.

Az ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, továbbá a légpuska elkobzását indítványozza. Ügyében a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk
Még hónapokig védtelen maradhat Szlovákia légtere

Még hónapokig védtelen maradhat Szlovákia légtere

Új légvédelmi rendszer érkezik Szlovákiába, ugyanis Spanyolország kisebb méretű mobil eszközöket ígért az országban állomásozó NATO-csapatoknak. A szlovák védelmi minisztérium azonban még nem rendelte meg azokat a berendezéseket, amelyek pótolhatják a korábban Ukrajnába küldött légvédelmi rendszereket, így Szlovákia légtere gyakorlatilag még hónapokig sebezhető maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×