eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Man on pedestrian crossing in autumn, in danger of being hit by car
Nyitókép: PinkBadger/Getty Images

Felvette a kamera, ahogy a zebrán elütik a gyalogost - videó

Az Esztergomi Járásbíróság végül pénzbüntetésre ítélte a segítségnyújtás elmulasztásával vádolt sofőrt.

Horváth Sándor a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség szóvivője a 24.hu-nak küldött közleményében azt írta, az elkövető tavaly február negyedikén haladt a kocsijával Esztergom lakott területén, amikor a kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez érkezett.

Miközben a zebrához ért az elütött kiskorú, aki a járdáról, körültekintés nélkül, a személygépkocsi haladási sebességéhez tartozó intenzív lassító féktávolság határán lépett az úttestre. Habár a sofőr vészfékezett, azonban 21-23 km/óra közötti sebességgel, az autó jobb oldali részével a fiatal bal oldalának ütközött, így az a jármű motorháztetejére, majd onnan az úttestre zuhant.

A vezető, bár észlelte az ütközést, ám anélkül, hogy meggyőződött volna róla, a kamasz megsérült-e, illetve az életét, testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e,

mindössze kilenc másodperc helyszínen tartózkodás követően elhajtott a baleset helyszínéről.

A fiatal az ütközés következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az Esztergomi Járásbíróság 300 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a vétkes sofőrre.

Az esetről készült felvétel korhatáros, ezért csak az ügyészség hivatalos Facebook-bejegyzésében tekinthető meg. A videó mellé kísérőszövegként azt írták: még ha fel is áll az ütközés után a sértett, akkor is fontos, hogy a sofőr ne hajtson el a helyszínről anélkül, hogy meggyőződne arról, nincs-e szüksége segítségre!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×