eur:
395.04
usd:
368.79
bux:
72094.79
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Facebook/Hobbysarok/363384851_775903170994963_566116099768707141_n.jpg
Nyitókép: Facebook/Hobbysarok/363384851_775903170994963_566116099768707141_n.jpg

Elloptak egy közösségi könyvcsere-állomást

Ezzel egyelőre véget is ért az ingyenes könyvcserélés szombathelyi története.

Hosszú ideje működött a szombathelyi belváros egyik hobbiboltja előtt a könyvcserepont. Hétfőn virradóra azonban a könyvtartó állványnak lába kélt - írta meg a Vas Vármegyei Hírportál az üzemeltető bolt közösségi médiás bejegyzése alapján.

A könyvcserepontok lényege egyszerű: ha viszel, hozz is. A recept sokáig működni látszott, a kirakott könyvek rendszeresen fogytak és gyarapodtak is egyaránt. Az olvasni vágyók pedig szerették, kedvelték a jótékony kezdeményezést. Mint a bolt közzétett bejegyzésében olvasható, számos kedves szó és pozitív visszajelzés érkezett.

Azonban a posztból az is kiderült, hogy már korábban is voltak problémák a könyvcserepont körül. A bejegyzés szerint volt, aki rendszeresen a bolhapiacon adott tovább az onnan elvitt ingyen könyveken, valaki pedig zsákszámra hordta el őket a téli időszakban, feltehetően tüzelőnek.

Hétfő reggel érte azonban a legnagyobb csalódás a hobbibolt dolgozóit. Az éjszaka folyamán ugyanis egy ismeretlen tettes tevékenysége következtében az egész állvány eltűnt, könyvestől.

Ez pedig úgy néz ki a Wesselényi utcai könyvcserepont végét is jelenti.

A bejegyzésben az üzlet dolgozói megköszönték azoknak, akik eddig életben tartották a közösségi könyvcserésé szokását, de bejelentették, hogy a továbbiakban nem szeretnék újra létrehozni az állomást. Kérnek mindenkit, hogy az állvány hiányában már ne helyezzenek el újabb könyveket a bolt elé.

A kommentszekcióban számos hozzászóló adott hangot csalódottságának és elkeseredésének az állvány eltűnésével kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Egy orosz katonai toborzóvideóban Herszon és Zaporizzsja elfoglalását ígérték. Orbán Viktor magyar miniszterelnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott. Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lövik a várost. Délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×