eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Judges gavel and Themis statue.
Nyitókép: Zolnierek/Getty Images

Nem hatotta meg a magyar bíróságot a Budapesten elfogott brazil drogvezér

Kiadatási letartóztatásban marad.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a brazíliai büntetőbíróság 2020 novemberében bocsátott ki bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem, csempészet, pénzmosás, emberölés, valamint okirathamisítás bűncselekménye miatt nemzetközi elfogatóparancsot egy brazil honosságú, jelenleg 64 éves férfivel szemben.

A férfi 2022. június 21-én került Budapest belvárosában kézre, amikor rendőrök őrizetbe vették, majd a Fővárosi Törvényszék elé állították, ami 2022. június 23-án elrendelte annak ideiglenes kiadatási letartóztatását.

E döntés ellen a brazil férfi és védője azzal jelentettek be fellebbezést, hogy a brazíliai jogállami és börtönviszonyok miatt a férfit hazájának nincs helye kiadni.

Az ügyben a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú indítványával kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál a törvényszék végzésének helybenhagyását. A másodfokú bíróság az ügyészi indítványnak 2022. július 1-jén helyt adva a Fővárosi Törvényszék ideiglenes kiadatási letartóztatás tárgyában hozott döntését helyben hagyta.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×