eur:
392.77
usd:
363.11
bux:
72146.82
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Túlélte a balesetet a környei férfi, keményen megbüntetik

A Tatabányai Járási Ügyészség a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy környei férfival szemben, aki a vasúti átjáróba a fénysorompó villogó piros jelzése ellenére haladt be személygépkocsival, emiatt a mozdonyvezető gyorsfékezésre kényszerült, ám az ütközést nem kerülhette el.

A vádlott 2018. szeptember 3. napján közlekedett egy személygépkocsival Tatabánya lakott területén a Környei úton Környe felől Tatabánya központja irányába.

Nem fokozott óvatossággal közelítette meg a Tatabánya-Oroszlány állomások közötti vasútvonal és a Környei út kereszteződésében kialakított, fénysorompóval biztosított vasúti átjárót, ezért nem észlelte, hogy a fénysorompó villogó piros jelzést ad. Mindeközben a vasúti átjáróhoz ért a Környe irányából Tatabánya felé, a vádlott haladási irányát tekintve jobbról balra, körülbelül 50 utassal szabályosan közlekedő személyvonat.

A mozdonyvezető észlelte a személygépkocsit, gyorsfékezést kezdeményezett, azonban a vonat elejének jobb oldali részével az autó bal oldali hátsó részének ütközött. A fékezést követően a vasúti jármű a vasúti átjáró után állt meg, a vádlott által vezetett személygépkocsi a vasúti átjáróban maradt.

Figyelemmel arra, hogy a mozdonyvezető a baleset elhárítása érdekében gyorsfékezésre kényszerült, fennállt más, vagy mások életét, vagy testi épségét sértő baleset bekövetkezésének reális veszélye.

A baleset miatt nem közlekedett három személyvonat, illetve vonatpótló autóbuszok szállították az utasokat. A vonatközlekedés a vasúti szakaszon 9 óra 30 perckor állt helyre. A vonatpótló autóbuszok igénybevétele miatt a vasúttársaságnak kára keletkezett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre és a közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélje.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Európai uniós tisztviselők és európai állam- és kormányfők részéről heves kritikák érték a magyar kormányfő oroszországi látogatását. Uniós és tagállami vezetők is kiemelték, az EU soros elnökségét betöltő Magyarország vezetője nem az EU-t képviseli a Putyinnal való tárgyalásokon. Több uniós tisztviselő és például Olaf Scholz német kancellár is azt mondta, a magyar kormány nem tájékoztatta őket előre a tervezett útról. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szintén kijelentette, Orbán Viktor nem a NATO-t képviseli, ugyanakkor elmondása szerint a katonai szövetséget előre tájékoztatták az utazás tervéről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×