eur:
395.06
usd:
366.92
bux:
71490.37
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Sportágválasztó.hu

Gyökeres fordulat az ultrafutónő megtámadója ügyében

Nincs már előzetesben H. István, aki tavaly októberben a Jászberényi úton utolérte, leteperte és szexuális aktusra kényszerítette Makai Viktóriát.

Kiengedték az előzetes letartóztatásból és bűnügyi felügyeletre enyhítették a büntetését annak a férfinak, aki ellen egy Jászberényi úton elkövetett szexuális erőszak ügyében folyt nyomozás. Mint az ügyben másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék az Infostartnak felidézte, tavaly október 14-én a férfi szexuális cselekményre kényszerített egy hosszútávfutónőt, ami miatt őt a Pesti Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, ezt az ítéletet változtatták meg most - H. István védője kérésének engedve, a vádlott esetében ugyanis a törvényszék szerint csak a szökés és az elrejtőzés veszélye áll fenn, a bűnismétlésé nem.

A vádlott büntetlen előéletű - noha korábban az is felröppent, hogy múltját gyilkossági ügy terhelheti -, rendezett családi körülmények között él, munkahellyel rendelkezik. A nyomozás során beszerzett igazságügyi elmeorvos-szakértői vélemény megállapításai szerint a vádlott a cselekmény elkövetésekor a kóros ittasság állapotában szenvedett, amely korlátozta abban, hogy tette társadalomra való veszélyességét felismerje.

A másodfokú döntés szerint a vádlottal szemben nem szükséges a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazása, az azzal elérni kívánt célok a bűnügyi felügyelettel is biztosíthatóak.

Az érintett ultrafutónő, Makai Viktória egyébként kevéssel korábban doppingügybe keveredett, miután a 2018-as 12 órás éjszakai hosszútávfutó-bajnokság után levett vizeletmintájában amfetamint találtak. Makai Viktória nem tudta bizonyítani, hogy tudtán kívül került a szervezetébe a drog - ami egyébként tudomása szerint nem is teljesítményfokozó szer, eltiltását tölti.

Az ügyészség Makai Viktória támadójára eredetileg 11 év szabadságvesztést kért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×