eur:
393.06
usd:
363.56
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Sportágválasztó.hu

Gyilkosság terhelheti Makai Viktória támadójának múltját?

A nemi erőszak kísérletét túlélt ultrafutónő részletesen leírt mindent, amire emlékszik októberi megtámadásából. H István a szörnyűség perceiben arról beszélt áldozatának, hogy ölt már embert és 25 éves koráig verte az apja.

Sajtóinformációk szerint részletes beismerő vallomást tett az a 37 éves férfi, aki október 13-án edzése közben támadta meg és akarta szexuális együttlétre kényszeríteni Makai Viktória ultrafutónőt. A támadó ügyvédje a Borsnak elmondta, kihallgatásán a támadás tényét és az erőszakos közösülés szándékát egyaránt beismerte, megbánta, és nem érti, hogyan juthatott idáig.

A támadáskor ittas férfi, illetve Makai Viktória közti, a szörnyűség alkalmával történt párbeszédet a sportolónő maga a hétvégén saját blogján részletesen is felidézte.

Mint az ultrafutónő leírta, a párbeszéd elemei "nem ellenőrizhetők", de a legendagyártás miatt fontosnak tartja, hogy az általa rögzített információk is nyilvánosságot kapjanak. Ezek szerint a támadástól

a mentő kiérkezéséig 40 perc telt el, ebből 10-12 perc volt a fizikai bántalmazás része, a fennmaradó időben a támadó a szexualitását élte meg, amikor is a viselkedése megváltozott.

Ebben az időszakban már a megtámadott nő kérdéseket is fel tudott tenni, amivel húzni tudta az időt, a támadó pedig válaszolgatott is.

A megrázó leírásból kiderül, a támadót 25 éves koráig verte az apja, és bár tudja, hogy meg fogja bánni, amit a nővel tesz, de mégsem fog kegyelmezni. Makai Viktória arra is emlékszik, a férfi elmondta neki, hogy nem lehet gyereke, néha pedig prostituáltakhoz jár, és bár van barátnője, csalják egymást.

A leírás szerint a támadónál fegyver is volt, amit viszont nem használt, és bár először azt mondta, 10 ezer forintért elengedi, azonnal meggondolta magát, és azt mondta, akkor engedi el a futónőt, "ha szexeltek". Közben azt is mondta:

ölt már embert,

ami azért érdekes, mert a férfi büntetlen előéletű volt.

Amíg az akkor már vérző arcú Makai Viktóriát H. István nemi izgatásra kényszerítette, megérkezett a helyszínre a futónő férje, aki először a bántalmazás miatt nem is ismerte fel a feleségét.

Később a futónő megtudta, hogy támadója szintén családos, és nem 30 éves, amennyinek a támadáskor mondta magát.

Makai Viktória hosszú videóinterjúben is elmondta történetét azért, hogy sorstársain segítsen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×