eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Vandálok pusztítottak a zilahi temetőben

Ismeretlenek 18 sírt gyaláztak meg a Romániában Szilágy megyében található város református sírkertjében, a lelkész szerint egyelőre nem lehet megállapítani azt, hogy célzatosan magyarellenes cselekedet történt volna.

A Graiul Salajului helyi napilap beszámolója szerint az elkövetők sírköveket borogattak fel, törtek össze. A rendőrség szóvivője a lapnak elmondta, keresik a tetteseket.

Püsök Sándor Csaba református lelkész beszámolója szerint a temetőőr múlt kedden jelentette a sírrongálást. Az eset azért kapott egy hét késéssel nagy nyilvánosságot, mert a húsvéti istentiszteleten tájékoztatták a híveket a történtekről, és közölték a rendőrség kérését, hogy személyesen is tegyen mindenki feljelentést, akit kár ért.

Egyben felhívták a hívek figyelmét arra, hogy azonnal jelentsék, ha olyanokat látnak a sírkertben, akik feltételezhetően nem a szeretteik sírjához jöttek. A lelkész elmondta: a meggyalázott sírok a temető egy viszonylag eldugott hátsó részében találhatók, a katolikus temetőbe vivő átjáró közelében.

A lelkész szerint egyelőre nem lehet megállapítani azt, hogy célzatosan magyarellenes cselekedet történt volna. Mint mondta, a helyszínelő rendőröktől tudja, hogy korábban a helyi köztemetőben is történt a mostanihoz hasonló, de jóval kisebb vandalizmus.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×