eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Halállal végződött a közös pálinkázás

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség egy férfival szemben halált okozó testi sértés bűntette, egy másik férfival szemben segítségnyújtás elmulasztása vétsége miatt nyújtott be vádiratot, mert a közös pálinkázás során az egyik férfi súlyos koponyasérüléseket okozva ököllel többször megütötte az emiatt eszméletét vesztett sértettet, akihez ezután nem hívtak orvosi segítséget, a sértett az éjszakai órákban elhunyt.

Az elsőrendű vádlott és a későbbi áldozat tavaly április 1-jén egy Komárom-Esztergom megyei településen, az elsőrendű vádlott lakásán, a délelőtti óráktól együtt homokfúvót szerelt, közben összesen másfél liter pálinkát ittak meg együtt. Az esti órákban áthívták magukhoz a másodrendű vádlottat. A sértett és az elsőrendű vádlott veszekedtek egymással, ennek során elsőrendű vádlott lefogta a sértettet, majd birkóztak egymással.

Az elsőrendű vádlott a sértettet arra hívta fel, hogy őt üsse meg, amilyen erősen csak tudja. A sértett erre ököllel megütötte a jobb arcfelén az elsőrendű vádlottat, aki az arcát még oda is fordította az ütéshez. Ezután az elsőrendű vádlott lendületből, nagy erővel, ököllel, legalább 10 alkalommal megütötte a sértett arcát, illetve fejét. A sértett az ütésektől eldőlt, eszméletét vesztette.

A vádlottak együtt kihúzták a sértettet az udvarra, ott egy hordónál megmosdatták, de sértett nem tért magához. A vádlottak visszahúzták a szobába, ott egy kanapénak döntve ültették le, majd magára hagyva a szobából távoztak. Mintegy 10 perc elteltével tértek vissza, ott azt észlelték, hogy a sértettnek már nem vérzik az orra, és a levegőt is tisztábban veszi. Az elsőrendű vádlott a sértettet az ágyra fektette, és megnyugtatta a másodrendű vádlottat, hogy a sértettnek nem lesz baja, ezért a másodrendű vádlott az ingatlant úgy hagyta el, hogy orvosi segítséget nem hívott a sértetthez.

Az elsőrendű vádlott a sértettnek olyan súlyos koponyasérüléseket okozott a bántalmazással, hogy emiatt az éjszakai órákban meghalt, ezt az elkövető másnap hajnali 5 órakor észlelte.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék az elsőrendű vádlottat börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, míg a másodrendű vádlottat próbára bocsátásra ítélje, amennyiben az előkészítő ülésen a vádlottak a bűncselekmény elkövetését beismerik, úgy az elsőrendű vádlottal szemben a szabadságvesztés mértékét 4 évben, míg a másodrendű vádlottal szemben a próbára bocsátás tartamát 2 évben állapítsa meg.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×