eur:
393.09
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Police.hu

Letartóztatták a békásmegyeri gyilkosság gyanúsítottját

A 67 éves férfi szerda reggel, a nyílt utcán többször rálőtt egy nőre, aki a helyszínen meghalt. A férfi a gyilkosság után megpróbált öngyilkos lenni, de nem sikerült neki, kórházba került.

A közlemény szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt rendelte el annak a férfinak a letartóztatását, aki alaposan gyanúsítható a november 21-i lőfegyverrel elkövetett békásmegyeri gyilkossággal.

A végzés szerint a 67 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy szerdán, a
hajnali órákban Békásmegyeren előre megfontolt szándékból több lövéssel megölte lánya
élettársának anyját.

A gyilkosságot követően autójával elmenekült, majd öngyilkosságot kísérelt meg, sikertelenül. Az ügyészség a gyanúsított letartóztatását, míg a védő bűnügyi felügyelet elrendelését indítványozta.

A bíróság megállapította, hogy a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény tárgyi súlya jelentős, az bizonyítottsága esetén 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető. Erre, valamint az elkövetés brutalitására való tekintettel a bíróság úgy ítélte meg, hogy a terhelt esetében fokozottan fennáll a szökés veszélye.

A bíróság szerint a gyanúsított a bizonyítást veszélyeztethetné, a büntetőeljárásban részt vevőket vagy más személyeket jogellenesen befolyásolhatná.

A gyanúsított letartóztatása 2018. december 23-ig tart. A végzés végleges.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×