eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Durván bántalmazott egy vendéget egy biztonsági őr

Az egyik belvárosi szórakozóhelyen biztonsági emberként dolgozó vádlott a szórakozóhely előtt bántalmazta a másik férfit, aki életveszélyes fejsérüléseket szenvedett - közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a sértett 2017. június 22-én egy V. kerületi szórakozóhelyen italozott a barátaival, ahonnan – már ittas állapotban – átmentek egy másik, VII. kerületi helyre.

A vádlott ezen az utóbbi szórakozóhelyen dolgozott biztonsági őrként, és ittasságából adódó viselkedése miatt felfigyelt a sértettre, majd később össze is szólalkozott az akkor már távozóban lévő férfival. A sértett a barátjával együtt elhagyta a szórakozóhelyet, majd megálltak a közelben.

A vád szerint a vádlott ekkor odament hozzájuk és egy köríves mozdulattal, ököllel, nagy erővel halántéktájon ütötte a férfit, aki ettől a földre zuhant és eszméletét vesztette. A magatehetetlen sértettet a barátja az esetet észlelő járókelők segítségével az úttestről a járdára húzta, majd hívták a mentőket.

A bántalmazás következtében a férfi koponyalapi törést, és más súlyos fejsérüléseket szenvedett, amelyek életveszélyes állapotot idéztek elő. A gyógyulásának tényleges gyógytartama 3-4 hónapra tehető.

A Fővárosi Főügyészség a vádlottal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Szinte középkori állapotok uralkodnak a világ egyik legzártabb régiójában, mégis a globális versenyfutás fontos része lett

Szinte középkori állapotok uralkodnak a világ egyik legzártabb régiójában, mégis a globális versenyfutás fontos része lett

A 21. században a fokozódó globális versenyfutás miatt a hegemón szerepre törő hatalmak figyelmébe kerülnek olyan térségek is, amelyeket korábban szinte teljesen elfelejtett a világ. Ezek közé tartozik az Afganisztánhoz tartozó rendkívül szegény Wakhan-folyosó is, ahol szinte középkori állapotok uralkodnak. A völgy egyszerre több okból is a döntéshozók figyelmének középpontjába került, ráadásul egyszerre több ország is növelte az aktivitását. A növekvő érdeklődés vélhetően a jövőben sem fog alább hagyni, mivel túl sok potenciál rejtőzik az elszigetelt területben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×