eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Elismerést kaptak a kiskunhalasi lövöldözőt elfogó férfiak

Polt Péter legfőbb ügyész köszönetét fejezte ki a március 16-án a Kiskunhalasi Járásbíróság és a Kiskunhalasi Járási Ügyészség épületében történt jogtalan támadás elhárításában résztvevőknek és elismerésben részesítette őket szerdán, Budapesten - közölte az MTI-vel a Legfőbb Ügyészség.

Az elkövető elfogásában tanúsított kiemelkedően bátor cselekedetéért Madácsi Károlyt, a Kiskunhalasi Járásbíróság gondnokát, bátor cselekedetéért Mohai Gábor biztonsági őrt, bátor helytállásáért Kertész Norbert címzetes rendőr törzsőrmestert (Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság) és Letavecz Gábor rendőr főtörzsőrmestert (a Bács-Kiskun megyei főkapitányság) a legfőbb ügyész pénzbeli elismerésben részesítette.

A szervezet közleményében azt írta: Polt Péter ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy az ügyészségi és bírósági dolgozók biztonsága fontos, kiemelt szempont. A legfőbb ügyész példátlannak nevezte mindazt, ami március 16-án a Kiskunhalasi Járásbíróság és a Kiskunhalasi Járási Ügyészség épületében történt. A biztonságért felelős emberek bátor cselekedete, valamint a két rendőr bátor helytállása ennek ellenére képes volt megfékezni a váratlan és súlyos támadást - tette hozzá.

Múlt szerdán, nem sokkal 9 óra előtt egy férfi jelent meg Kiskunhalason a bírósággal közös járási ügyészségi épületnél azzal a szándékkal, hogy megöli a vezető ügyészt.

A férfi a biztonságiakkal közölte, hogy a vezető ügyészt keresi, a biztonságiak pedig azt válaszolták neki, várnia kell. Amikor át akarták vizsgálni, papírdobozból kivett egy gépkarabélyt, az egyik biztonsági őrre fogta, és felszólította, hogy vezesse őt a vezető ügyészhez. A biztonsági őr és a gyanúsított - akinél kétszáznegyven lőszer is volt - ekkor elindult, ám a bíróság gondnoka közbelépett. Dulakodás alakult ki, és ekkor lövések is eldördültek. Végül az épületben más okból tartózkodó rendőrök segítségével sikerült lefegyverezni az elkövetőt.

A férfit emberölés előkészületével, lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel, valamint kényszerítéssel gyanúsítják. A bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, amelyet az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell töltenie.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×