eur:
401.75
usd:
369.32
bux:
75268.51
2024. október 16. szerda Gál

Felmentést kért Kulcsár Attila ügyvédje

Kulcsár Attila felmentését kérte védőbeszédében az elsőrendű vádlott ügyvédje a sokmilliárdos sikkasztás vádjával folyó, egy évtizede kezdődött büntetőperben kedden a Fővárosi Törvényszéken.

Az ügyvéd hangsúlyozta: nem állítja, hogy Kulcsár Attila ártatlan, de a benyújtott vádirat alapján nem lehet elítélni. Ha a bíróság mégis kimondaná Kulcsár bűnösségét, akkor viszont a védő szerint a jelentős időmúlásra való tekintettel már csupán jelzésértékű büntetés lehet indokolt.

Kulcsár Attila 2003 óta összesen mintegy hét éven keresztül állt kényszerintézkedés - letartóztatás, házi őrizet vagy lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt -, így az adható kedvezmények figyelembevételével esetében már hozzávetőleg 4-5 évnyi szabadságvesztés letöltöttnek tekinthető.

A büntetőper csütörtökön védőbeszédekkel folytatódik, elsőfokú ítélet novemberben várható.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico szerint hamarosan véget érhet az ukrajnai háború
Tudósítónktól

Robert Fico szerint hamarosan véget érhet az ukrajnai háború

A szlovák kormányfő úgy véli, közeledik az ukrajnai háború vége. Szerinte elmozdulás várható, és várja, mit mond ezzel kapcsolatban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Európai Tanács brüsszeli ülésén. „El kell felejteni azt a lehetőséget, hogy az oroszok kivonulnak a Krímről, vagy Donyeck és Luhanszk térségéből” – jegyezte meg a miniszterelnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×