eur:
401.47
usd:
369.4
bux:
75170.39
2024. október 16. szerda Gál

Migránsokat fuvarozó férfit ítéltek el Szegeden

Gyorsított eljárásban 220 óra fizikai munkakörben végrehajtandó közérdekű munkára ítélt a Szegedi Járásbíróság egy helybéli férfi, aki három szír határsértőt fuvarozott volna el a Tisza-parti városból Budapestre - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, a vádlottat jogellenes tartózkodás elősegítése vétségében mondta ki bűnösnek a bíróság.

Az ítélet szerint a büntetlen előéletű B. Á. augusztus 17-én reggel Szegeden, a Szentmihályi úton megállapodott három szír állampolgárral abban, hogy fejenként 250 euró ellenében Budapestre szállítja őket. Nem sokkal az indulás után a rendőrök megállították a gépkocsit.

A büntetlen előéletű férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.

A bíróság ítéletét a vádlott és védője tudomásul vette, míg az ügyész súlyosításért, felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.

Címlapról ajánljuk
Egyes ellenzéki pártok megszűntek létezni az emberek értelmezési tartományában – elemző az IDEA-felmérésről

Egyes ellenzéki pártok megszűntek létezni az emberek értelmezési tartományában – elemző az IDEA-felmérésről

A parlamenti frakcióval rendelkező Jobbik, MSZP, Párbeszéd és LMP is nulla százalékot ért el mind a teljes népességen belül, mind a biztos pártválasztók körében az IDEA Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása során, ami a politikai elemző szerint unikális a magyar és a globális politikatörténetben egyaránt. A biztos szavazóknál a Fidesz 39, a Tisza Párt 37 százalékon áll a felmérés szerint. Ezt is kommentálta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.17. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa
Pluszba fordultak a tőzsdék

Pluszba fordultak a tőzsdék

A hétfői csúcsdöntések után tegnap elromlott a hangulat az amerikai tőzsdéken, és a vezető indexek végül eséssel zártak, főleg a chiprészvények esése miatt. Ezt követően az ázsiai piacokon vegyesen alakultak a mozgások, a japán tőzsde esett, de a kínaiak felpattantak. A globális hangulatromlás Európában is érezteti hatását a mai kereskedésben, lefelé vették az irányt az európai tőzsdék, míg az amerikaiak oldalaznak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×