eur:
400.04
usd:
368.76
bux:
74580.1
2024. október 18. péntek Lukács

Mentőápolóra támadtak Gyálon

Mentőápolóra támadt egy ittas férfi Gyálon, az ápolónak eltörött az orrcsontja - tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója pénteken az MTI-t.

Győrfi Pál közlése szerint a mentők csütörtök délután egy fiatal férfit láttak el, amikor ittasnak tűnő testvére váratlanul, ököllel megütötte a mentőápolót, aki súlyos sérülést szenvedett. Az ügyben rendőrségi eljárás indult.

A kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint évente 100-150 esetben ér közfeladatot ellátó mentődolgozókat komoly agresszió, támadás. A bántalmazás egyes esetekben személyi sérüléssel, máskor jelentős anyagi kárral is jár. Az adatok nem tartalmazzák azokat a "mindennapos" eseteket, amikor az agresszió "csak" szidalmakban, fenyegetésben vagy rángatásban nyilvánul meg.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József az ukrán elnök győzelmi tervéről: egyszerre diktátum az oroszoknak és a Nyugatnak

Volodimir Zelenszkij több kérést, elvárást is megfogalmazott parlamenti beszédében a Nyugat felé, miközben arról nem tett említést, hogy az ukrán vezetés milyen kompromisszumokra lenne hajlandó – mondta az InfoRádióban a biztonságpolitikai szakértő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.18. péntek, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Fintech támadók és AI-boom - Új erők forgatják fel a hagyományos bankokat?

Fintech támadók és AI-boom - Új erők forgatják fel a hagyományos bankokat?

Immáron kilencedik alkalommal rendezzük meg a bankszektor, az IT-szektor és a fintech cégek egyik legfontosabb szellemi műhelyéül szolgáló Banking Technology konferenciánkat, ahol a bankok digitális transzformációjáról, a szektor legfontosabb IT-üzleti és technológiai fejlesztési irányairól van szó. Az utóbbi időszak legnagyobb technológiai megatrendjévé nőtte ki magát a chatGPT nyomán kirobbanó AI-forradalom, amely a bankszektor működését, fejlesztési irányait és informatikai stratégiai céljait is átformálhatja. Mely banki területek működését transzformálja az AI, hol segíthet a költségcsökkentésben, a hatékonyabb operációban? A hazai bankok digitális transzformációja mellett a pénzforgalmi trendekről, az AFR 2.0-ról, kiberbiztonsági kérdésekről és az egyre nagyobb problémát jelentő adathalász csalásokról, a hazai fintech szektor innovációiról is szó lesz a rendezvényen. A bankszektor top vezetői, fintech-guruk, tanácsadók, a szabályozók és az IT-cégek szakértőinek krémje immáron kilencedik éve gyűlik össze konferenciánkon, hogy megosszák egymással gondolataikat a bankszektort érintő legfontosabb üzleti és informatikai kérdésekben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×