eur:
399.88
usd:
368.44
bux:
74228.2
2024. október 18. péntek Lukács

Uzsorásokat fogtak el Borsodban

Uzsorásokat fogtak el Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a rendőrség kezdeményezi a két ember előzetes letartóztatását - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel kedden.

Szabó-Berdár Csilla tájékoztatása szerint a miskolci 53 éves nő és a 44 éves férfi az arra rászorulóknak 2007-től ez év február 16-ig élelmiszerek vásárlásra adott pénzt, és kölcsönt is adtak nekik irreálisan magas kamatra.

Azokat az "ügyfeleket", akik egy idő után nem tudtak törleszteni, megfenyegették.

Az uzsorásokat hétfőn egy szervezett akció során elfogták, őrizetbe vették, ellenük uzsora-bűncselekmény és zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: nagyon furcsa, hogy a Hamász vezetője tűzharcba keveredett

Kis-Benedek József: nagyon furcsa, hogy a Hamász vezetője tűzharcba keveredett

Az izraeli hadsereg közleménye szerint véletlenül sikerült likvidálni Jahja Szinvár Hamász-vezért, de Kis-Benedek József furcsának találja, hogy a szigorúan őrzött férfi tűzharcba keveredhetett. A biztonságpolitikai szakértő nem tartja kizártnak, hogy Irán vagy a Hamász ellencsapást indít.

Robert Fico: Az ukrán elnök győzelmi terve ellentmondásos

„Volodimir Zelenszkij ukrán elnök győzelmi terve ellentmondásos, és nem tartom jó ötletnek Kijev tagságát az Észak-atlanti Szövetségben” – jelentette ki Robert Fico szlovák miniszterelnök pénteken Brüsszelben. A kormányfő az ukrajnai háború kezdete óta még csak most találkozott személyesen az ukrán elnökkel, aki felhívást intézett Szlovákiához, hogy támogassa Ukrajnát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×