eur:
400.46
usd:
368.51
bux:
74228.2
2024. október 21. hétfő Orsolya

Nagy értékű, lopott festmények kerültek elő Kalocsán

Mednyánszky, Rippl-Rónai és Csók István festményeit és egyéb ellopott tárgyakat találtak egy feljelentés alapján a rendőrök egy 32 éves kalocsai férfi lakásán - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-t.

Hürkecz Zoltán közleménye szerint a sértett 2014. április 30-án tett feljelentést, eszerint 2011-től kezdődően csaknem 20 millió forint értékben festményeket, ékszereket, dísztárgyakat, informatikai eszközöket, gépkocsifelniket és -alkatrészeket, borokat, lakásgépészeti tárgyakat lopott el egy ismeretlen elkövető a raktáraiból.

A Kalocsai Rendőrkapitányság nyomozást indított lopás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, majd május 7-én beazonosították és őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható V. István 32 éves kalocsai lakost.

A férfinél tartott házkutatás során a nagy értékű festményeken kívül dísztárgyakat, ékszereket, elektronikai eszközöket találtak és foglaltak le a rendőrök.

A férfi korábban a sértettnél folyó munkálatok miatt járt bent a raktárakban és hozzáfért azok kulcsaihoz. A bűncselekményből származó tárgyak egy részét azóta már az interneten keresztül értékesítette.

A terhelt a gyanúsítotti kihallgatásakor a bűncselekmény elkövetését részben beismerte.

A Kalocsai Rendőrkapitányság kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, amit a Kalocsai Járásbíróság elrendelt.

Hürkecz Zoltán az MTI kérdésére elmondta: a rendőrség korábban a folyamatban lévő nyomozás érdekében nem adott tájékoztatást a nagy értékű festmények eltűnéséről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×