eur:
401.97
usd:
370.55
bux:
74198.41
2024. október 21. hétfő Orsolya

Vádat emeltek a III. kerületi liftes gyilkos ügyében

Nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádiratot nyújtott be a liftes gyilkosként emlegetett 23 éves férfi ellen a Fővárosi Főügyészség a Fővárosi Törvényszékhez - tájékoztatta Ibolya Tibor fővárosi főügyész kedden az MTI-t.

A vádirat lényege szerint a vádlott 2012 szeptemberében szabadult fegyházbüntetéséből, és úgy határozott, hogy újabb erőszakos, vagyon elleni bűncselekményeket követ el.

A vádlott 2012. október 21. és 2012. december 7. között, Budapest III. kerületében három, az esti órákban magányosan hazafelé tartó nőt támadott meg azért, hogy értékeiket fenyegetéssel vagy erőszakkal megszerezze. A sértetteket követte, majd a liftben támadta meg és tapétavágóval súlyosan bántalmazta őket.

Az egyik sértett a bántalmazás során elszenvedett sérülések következtében pár napon belül meghalt a kórházban, de egy másik nő esetében is "kizárólag a véletlennek, illetve a sértett lélekjelenlétének és védekezésének volt köszönhető", hogy nem szenvedett akár halálos sérüléseket - írta a főügyész.

A közlemény szerint a vádlott a vádiratban szereplő bűncselekmények elkövetését részben beismerte. A főügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A cselekmény jogi minősítése nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, amelynek a törvény szerinti maximális büntetési tétele az életfogytiglan.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: Észak-Korea már most is nagyon jól keres az orosz–ukrán háborúval

Kaiser Ferenc: Észak-Korea már most is nagyon jól keres az orosz–ukrán háborúval

Az ukrán elnök szerint tízezer észak-koreai katonát vetne be Oroszország a fronton. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense az InfoRádióban azt mondta: Oroszország külföldön is toboroz, az észak-koreaiak jelenlétére azonban egyelőre nincs bizonyíték, de nem is lehet kizárni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×