eur:
401.9
usd:
370.73
bux:
74186.61
2024. október 21. hétfő Orsolya

Lövöldözés egy Washington melletti üzletközpontban - Több halott

Lövöldözés volt szombaton egy Washingtontól északra lévő bevásárlóközpontban, a rendőrség első közlése szerint hárman meghaltak.

Az egyik áldozat a sajtó értesülései szerint maga az elkövető lehet, mert fegyvert és lőszert is találtak nála. A központban, amely az amerikai fővárostól északra található, mintegy 200 üzlet működik.

A támadás részletei egyelőre nem ismeretesek. A hírügynökségek szombat este még csak arról adtak hírt, hogy a tűzoltók és a rendőrök behatoltak az épületbe, ott alaposan átvizsgálták a helyszínt, és az első információk szerint megállapították, hogy nincsenek sebesültek. Később azonban kiderült: két személyt könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak.

Az NBC hírtelevízió egyelőre csak egy férfit szólaltatott meg, akinek a lánya a lövöldözés pillanatában éppen benn volt a bevásárlóközpontban. A lány "kaotikusnak" nevezte a helyzetet. Az AP hírügynökség is csak szemtanúkat idézett, de ők is csak arról tudtak beszámolni, hogy egy adott pillanatban lövéseket hallottak, és sokan futásnak eredtek.

A hatóságok egyelőre nem tudnak érdemi információt adni. Azt valószínűnek tartják, hogy az egyik halott maga a lövöldöző lehet, de még nem tudták megállapítani a másik két áldozat kilétét, mint ahogy azt sem, hogy miért tört ki a lövöldözés.

Címlapról ajánljuk
Győzelmi stratégiája okozhatja a vesztét a moldovai elnöknek

Győzelmi stratégiája okozhatja a vesztét a moldovai elnöknek

Moldovában elnökválasztást és az uniós csatlakozásról szóló konzultatív népszavazást tartottak a hétvégén. Előbbi a regnáló elnök első fordulós győzelmét hozta, ám hogy a második fordulót is megnyeri-e majd, az nyitott kérdés Pászkán Zsolt, a Külügyi Intézet külső munkatársa szerint.

Koji László: Magyarországon is sikere lehetne az úgynevezett osztott tulajdonú lakásoknak

Az építőipar jelentős részét helyzetbe hozza a kormány által bejelentett új gazdaságpolitikai akcióterv, és emellett várhatóan abban is sokat segít majd, hogy megoldja sok fiatal lakhatási gondját – mondta az InfoRádióban az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke. Beszámolt egy itthon teljesen új lakásvásárlási konstrukcióról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×