eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 18. vasárnap Ilona

Sárlavina miatt ketten meghaltak a Fehér-völgyben

Ketten életüket vesztették és négyen megsérültek egy sárlavinában az észak-szlovákiai Bélai-havasokban, a Fehér-völgyben - közölte Pavel Bekes, Zár településének polgármestere.

Beszámolója szerint túrázók egy tizenhat fős csoportja keresett menedéket egy kunyhóban az eső elől, amikor a sárlavina lezúdult.

A Joj helyi televíziós csatorna szerint a halálos áldozatok egy szlovák és egy lengyel állampolgárságú nő voltak.

A hegyimentők mellett mentőhelikoptereket is riasztottak a helyszínre kimenteni a történtek helyszínén rekedt embereket.

A Fehér-völgyön keresztül vezet egy túrázók körében kedvelt ösvény a Magas-Tátrához, amit most földcsuszamlások veszélye miatt lezártak.

Szlovákia északi és központi részén csütörtökön heves esőzések söpörtek végig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
Változnak az idők? Kamala Harris beleállhat Donald Trump egyik nyerő ügyébe

Változnak az idők? Kamala Harris beleállhat Donald Trump egyik nyerő ügyébe

A bevándorlás kérdése évtizedek óta megosztja és uralja az amerikai politikát, Donald Trump lassan 10 évvel ezelőtti berobbanása óta pedig még kiemeltebb ügynek számít. Habár a republikánus szavazók demokrata társaiknál hagyományosan fontosabbnak vélik az erős határvédelmet, Joe Biden elnöksége alatt rekordmennyiségű illegális határátlépőt füleltek le, ami szigorú intézkedésekre kényszerítette a demokrata elnököt. Az Egyesült Államokba tartó migráció az idei választási kampány egyik kulcskérdésévé vált, és úgy tűnik, hogy az átalakuló közvélekedés láttán a demokraták – végül Kamala Harrisszel az élen – a négy évvel ezelőttitől merőben eltérő ígéreteket tesznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×