eur:
387.59
usd:
356.95
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Embercsempészeket fogtak el az M1-esen

Elfogtak két osztrák és egy orosz állampolgárt éjszaka az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán a rendőrök - tájékoztatott honlapján szombat reggel az ORFK. A három külföldi tizenöt embert akart átcsempészni Ausztriába.

A közlemény szerint az M1-es autópályán, Lébénynél állítottak meg két osztrák és egy orosz rendszámú gépkocsit éjjel, valamivel két óra előtt. A járművekben a sofőrökön kívül tizenhárom szíriai, valamint egy-egy iráni és iraki állampolgár utazott.

A rendőrök megállapították, hogy a sofőrök menekültügyi eljárás alatt álló, a schengeni tagállamokba belépéshez szükséges okmányokkal nem rendelkező embereket akartak jogellenesen külföldre juttatni.

Mindhárom előállított férfi ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást - olvasható a police.hu oldalon.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×