eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör

Életfogytiglan sült csirkével és pizzával

Életfogytiglani börtönbüntetése mellé pizzát kapott az ítéletében egy 33 éves gyilkos az amerikai Oregon államban.

A férfi két éve egy kamiont vásárolt, majd lemondta a rendelést, de a cég tulajdonosa nem akarta visszafizetni a pénzt - mire dühében a vevő a cég oregoni székhelyére utazott, hogy lelője a tulajt, azonban összetévesztette egy másik férfival és azt ölte meg.

A gyilkos annak fejében, hogy két alkalommal felmentést kap a börtönkoszt alól, peren kívüli eljárásban elismerte bűnösségét. A bíró elfogadta a költségkímélő ajánlatot, és egy gyorsétkező étteremláncnál engedélyezett a rab számára teljes menüt a szerdai ítélet előtt és után, sültcsirkével és pizzával. Az ínyencfalatok árát az elítélt és ügyvédje állta.

A dús étkezés mellett a rabot más öröm is érte szerdán: a börtönben felségül vett egy hozzá hasonlóan New York-i illetőségű 48 éves hölgyet. Ez nem volt része a bíróval történt megegyezésnek.

A peren kívüli eljárást helyben hagyta a bíróság magasabb szintje is, mivel annak révén pénzt takarított meg a joghatóság - amely a pizza engedélyezésével megspórolta az esetleges fellebbezéseket is.

Az elítélt leghamarabb 30 év múlva kaphat kegyelmet.

Címlapról ajánljuk

Az orosz elnök ésszerű kompromisszumról beszélt

Oroszország kész észszerű kompromisszumokra az ukrajnai rendezés érdekében, de érdemi tárgyalások nem folynak - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×